Slika nije pronađena
9-godišnjaku Graysonu Bruceu, zabranili su u školu nositi ruksak koji je, barem što se tiče zaposlenika te škole, “okidač za maltretiranje”. Radi se o plavom ruksaku My Little Pony (Moj mali poni).

Malo su pretjerali, udarali me, gurali me i nazivali me imenima, stvari koje se ne bi smjele događati”, rekao je Grayson za WRIC. Nakon što se maltretiranje otelo kontroli, zaposlenici škole napokon su Graysona zamolili da u školu više ne nosi svoj My Little Pony ruksak, umjesto da jednostavno pokušaju zaustaviti male zlostavljače koji su gnjavili Graysona.

“Reći da je kutijica za ručak kriva za zlostavljanje isto je kao i reći da je minica povod za silovanje”, rekla je Graysonova mama. “To je logička pogreška, jednostavno nema smisla.”


Okej, Moj mali poni možda i nije najkul crtić i možda nije prvi izbor svih dječaka, no što je s poštivanjem različitosti? 
U podršku malom Graysonu osnovana je i stranica “Support for Grayson” na Facebooku koja je premašila 25 tisuća lajkova. Stranica je prepuna pozitivnih poruka o prijateljstvu, podršci i najvažnije – poruka o tome koliko je važno zaustaviti maltretiranje (bullying).


Grayson je zapravo samo jedan od mnogih dječaka koje maltretiraju jer vole ovaj crtić. Prije otprilike 2 mjeseca, jedan je 11-godišnjak pokušao počiniti samoubojstvo jer su ga maltretirali zbog toga što voli ovaj crtić.

Nema nikakve isprike za maltretiranje, ma kako nam se nekul i bezveze činio nečiji stil i stvari koje vole. Slažete li se s tim?

L.B.
foto: screenshot, Facebook

Škola my little pony maltretiranje

Još vijesti