Slika nije pronađena

Nema dodatnog ostajanja u školi ili odlaska na instrukcije – uz digitalnu školu učenici mogu sve nadoknaditi od kuće. Evo kako taj koncept izgleda te koliko su profesori i učenici zadovoljni.

'Škola u oblacima' naziv je novog koncepta koji je u Hrvatskoj tek krenuo, a oduševljenja ne nedostaje. Učenici ne bi trebali zbog dopunske nastave ili pohađanja dodatnih instrukcija ostajati na nastavi još nekoliko sati duže, već bi to mogli odraditi od kuće – putem kompjutera. Pomoć pri učenju je mnogima potrebna, a ovo je jednostavan, zabavan i efikasan način kako to postići. Digitalna škola 'Škola u oblacima' u ovom je obliku za sada dostupna samo za osnovnoškolce, ali radi se na tome da se to proširi i na srednje škole i fakultete, piše vijesti.rtl.hr.

via GIPHY


Nije bitno u kojem se gradu nalazi učenik, a u kojem profesor, jer sve ide isključivo digitalnim putem. Jedan od pokretača, Krunoslav Bodružić objasnio je za vijesti.rtl.hr koja je svrha ovog projekta: 'Mogu dijeliti svoja iskustva iz škole, mogu učiti jedan drugoga, ali prvenstvena je namjena je da profesor svojim iskustvom i znanjem prenosi na njih to neko novo znanje i pomaže im pri rješavanju problema.' Pokretači su na ovu ideju došli učeni vlastitim iskustvom, a trenutno 15 nastavnika predaje gradivo i sastavlja zadatke. Profesorica matematike koja predaje na ovaj način ispričala je da su učenici puno koncentriraniji nego u školi, da lakše uče, ali i da im uopće nije problem pohvatati potrebne tehnikalije.

via GIPHY


A što na sve kažu učenici? Dora i Nora su dvije učenice 8. razreda koje pomoć za učenje pronalaze na ovaj način. Dora je za vijesti.rtl.hr ispričala koliko joj je ovo super: 'Najčešće bih sjela i krenula učiti. I onda bi mi jednostavno postalo dosadno. I onda ne bih više učila. Samo ponavljala onako nešto malo sitno. A ovo mi je baš puno pomoglo jer ne mogu odustati, nego sjediti tu ispred kamere i pričati i rješavati. Mogu ih pitati što god ne znam, a oni će mi baš objasniti. Ful mi se sviđa. Jednostavnije je nego obična škola i zabavnije je.'

Uz to sve, plus je ovo i za roditelje jer štede novac za instrukcije.

Foto: Freepik / Giphy

M.T. /Izvor

Pogledajte još:

Što učenici srednjih škola misle o hrvatskom školstvu? Neke stvari su im super, ali neke baš i ne

Jedna od najpopularnijih zagrebačkih srednjih škola ove godine uvodi prijemni ispit! Provjeri koja...

Umjesto za lovom, učenici trče za diplomom – rezultati istraživanja otkrivaju mozak školaraca

Hrvatska digitalna škola projekt škola u oblacima budućnost

Još vijesti