Slika nije pronađena

Već znamo da su cure te koje se češće fotkaju, snimaju selfije, uređuju svoje fotke i provlače ih kroz tisuću filtera. Dečki su ipak češće ti koji su zaduženi za fotografiranje ili tu i tamo poziraju uz svoju bolju polovicu.

No, postoje i dečki koji vole selfije, a ako je vjerovati najnovijem istraživanju, dečki koji su opsjednuti fotkanjem samog sebe su najblaže rečeno - neobični.

Istraživanje je provedeno 2015. godine na Sveučilištu u Ohiju, a studija je pokazala da muškarci koji vole objavljivati selfieje na društvenim mrežama imaju veće šanse da ispoljavaju psihotično ponašanje.


Oni koji još dodatno uređuju svoje fotke filterima pokazali su još više značajki antisocijalnog ponašanja, poput narcisoidnosti i opsesije svojim izgledom. Istraživanje je provedeno na 800 muškaraca u dobi između 18 i 40 godina, a osim što se istraživala njihova razina taštine, znanstvenike je zanimalo uređuju li fotke filterima i drugim alatima.

'Nije iznenađujuće da su muškarci koji objavljuju selfieje i dulje ih vrijeme uređuju narcisoidni, no ovo je prvi put da je to neka studija potvrdila', rekao je docent Jesse Fox, glavni autor studije.

'Zanimljivije je to što su oni postigli više rezultate kad je riječ o drugim antisocijalnim osobinama, psihotičnosti i samo-objektivizaciji. Većina ljudi misli da muškarci to ne rade, ali oni to rade. Psihopatiju pak karakterizira impulzivnost. Oni će se odmah fotkati i odmah će fotke objaviti. Žele se odmah vidjeti i neće gubiti vrijeme na uređivanje', dodao je.

Hehe, definitivno zanimljivo istraživanje, ali mi nemamo ništa protiv selfija iz teretane ili nakon treninga.Foto: Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Prepoznaješ li sebe ili svoje frendove? Ovo su najveći selfie failovi ikad

Selfie test: Postoje samo tri vrste osoba – koja si ti?

Je li moguće? Selfie štap otkriven u filmu iz 1969. godine

osobine dečko selfie

Još vijesti