Slika nije pronađena

Došao nam je siječanj na vrata, a baš kao što dečki puštaju brkove kad je aktualan Movember, tako i cure prikupljaju novac za dobrotvorne svrhe puštanjem dlaka u siječnju, a nazivaju ga 'Janu-hairy'.

Vjerojatno ste čuli za Movember – kad dečki u studenom puštaju impresivne brkove kako bi podigli svijest o muškim zdravstvenim problemima. Ali jeste li ikada čuli za Janu-hairy? Sad su se žene uključile u dobrotvorno puštanje dlaka kao dio nove inicijative za podizanje svijesti o prihvaćanju ženskog tijela bez obzira na standarde ljepote. U pitanju je dobrotvorni projekt koji prikuplja novac za Body Gossip – neprofitnu organizaciju koja promovira obrazovanje s ciljem uništavanja predrasuda.


Mnoge žene su na društvenim mrežama ponosno pokazale svoje dlakave noge u siječnju i potiču druge da im se pridruže.

Janu-hairy pokrenula je aktivistkinja Laura Jackson, koja je izjavila da je prvi put pustila dlake na tijelu za vrijeme studija dramskih umjetnosti i otkrila da je bilo mnogo pozitivnih strana toga. Na Instagramu je napisala: 'Bilo je nekih trenutaka koji su mi bili izazovni, i drugih koji su mi stvarno otvorili oči vezano uz tabu dlaka na tijelu žene'.


'Nakon nekoliko tjedana navikavanja na to, počela sam voljeti tu prirodnu verziju sebe. Također, počela sam voljeti nedostatak neugodnih seansi brijanja', dodala je Laura. Potom je odlučila pokrenuti Janu-hairy način života kako bi pokušala učiniti dlake prihvatljivijim dijelom ženskog tijela, ali i prikupiti novac i podići svijest za dobrotvorne svrhe.


Objasnila je: 'Ovo nije bijesna kampanja za ljude koji ne vide činjenicu da je dlaka na tijelu normalna pojava, nego više projekt osnaživanja koji se usmjeren na sve, kako bi bolje razumjeli svoje poglede na sebe i druge'.

U nastavku ispuni anonimnu anketu...Foto: Pexels


M.S.K.

Pogledajte još:

OMG Novi album Justina Biebera stiže i prije nego smo očekivali?!

Želiš bolje ocjene u školi? Vježbanje ti može pomoći u tome!

Sva single ekipa oko tebe odjednom ima nekog? Evo zašto ljudi sada masovno uskaču u vezu

Tijelo hairy ljepota puštanje dlaka dlake uništavanje predrasuda january aktivizam januhairy prihvaćanje tijela

Još vijesti