Slika nije pronađena

Ne dogodi se često, ali danas su se poklopili pravi dan i pravi datum. Petak 13. se smatra najmanje sretnim danom koji se može dogoditi, ali nije jedini kojeg prati takve reputacija. Postoje još 4 datuma kojih se 'treba čuvati'.

Petak 13. oduvijek prati loša reputacija, ali nije jedini dan kojeg se trebaš bojati. Različite države diljem svijeta imaju u svojim kulturama još neke dane u godini koji se smatraju itekako nesretnima, možda čak i više od petka 13. Danas nikako nije pravi dan za ići izazivati sreću, pogotovo ako vjeruješ u ovakve stvari, ali koji su to još dani na koje trebaš obratiti pažnju? Ova 4 datuma se uz petak 13. smatraju najnesretnijim danima!

4. travanj

U Kini se ovaj dan smatra danom kada možeš očekivati da će sve ići po krivu. Postoji i objašnjenje zašto to vjeruju. Kineska riječ za broj 4 zvuči jaako slično kineskoj riječi 'smrt'. A kako je travanj četvrti mjesec u godini, kada se poklopi 4. mjesec i 4. dan u njemu – to ne može biti dobro.

Utorak 13.

U Grčkoj je problematičan broj 13, ali ne kada taj datum padne na petak, nego kada padne na utorak. Utorak se smatra nesretnim danom jer je grčka riječ za taj dan 'triti', što znači treći, a postoji izreka koja govori da sve loše stvari dolaze u troje. Tu su umiješani i neki povijesni događaji koji su se sasvim slučajno dogodili na utorak 13.

9. rujan

Slično kako je slučaj u Kini, tako se pak u Japanu smatra da je 9. rujan najnesretniji dan zbog toga kako se brojka devet izgovara na njihovom jeziku. Japanska riječ za 9 je tako 'kyu', koja kada se izgovori, zvuči slično riječi za 'mučenje' i zbog toga je 9.9. po njima dan u godini kojeg se treba posebno čuvati.

8. kolovoz

Zadnji najnesretniji dan je 8. kolovoz, a priča o ovom datumu dolazi iz Indije i vrlo je jednostavna. Tamo se broj 8 smatra nesretnim brojem, a kada dođe 8. mjesec u godini i njegov 8. dan, to onda ne može nikako biti dobro. Broj 8 je broj hinduističkog bog Shani, koji je bog karme, prekida i svađa, i zato se taj broj povezuje s nesrećom.

Pogledajte još:

Nije uvijek bio nesretan: ovo sigurno niste znali o petku trinaestom!

Situacije koje su gotovo nemoguće - još uvijek ne vjerujemo da se ovih 7 zaista dogodilo

Djevojku dočekala neugodna situacija na odmoru – nisu ju pustili na party brod zbog izgleda

Petak 13 nesretni dani najnesretniji dani

Još vijesti