Slika nije pronađena

16-godišnja Shania McDonagh postala je jedna od najuspješnijih mladih umjetnica u 60-godišnjoj povijesti natjecanja “Texaco Children’s Art Competition” kad su je ovog mjeseca odabrali za sveukupnu pobjednicu.

Iako je dobro poznata po svojim portretima koje razrađuje do najsitnijih detalja i koji su joj donosili nagrade kroz protekle četiri godine, njen najnoviji rad “Coleman” lansirao ju je među zvijezde.

Fotografiju koja joj je poslužila kao predložak pronašla je u knjizi “Vanishing Ireland”, a nacrtala je toliko realističan crtež da je teško povjerovati kako se ne radi o fotografiji.


Čelnik ocjenjivačkog žirija, profesor Declan McGonagle, ravnatelj Nacionalnog koledža umjetnosti i dizajna, izjavio je da je Shaniju ovaj rad etablirao kao jednu od najtalentiranijih umjetnica svoje generacije, a koja bi zahvaljujući svojoj vještini i talentu mogla postati najznačajnija irska portretistica budućnosti.

Shania kaže da joj je trebalo otprilike mjesec dana da završi rad za koji će biti nagrađena sa 1500 funti na ceremoniji dodijela nagrada sljedećeg mjeseca, zajedno sa još stotinjak dobitnika.

Pogledajte video o Shaniji i recite nam kako se vama sviđa ovaj crtež?

L.B./izvor: Irish Times

shania mcdonagh texaco children’s art competition rudar portret Nagrada

Još vijesti