Slika nije pronađena

Oko matematike nema dvojbe: ili ste pravi čarobnjak s kalkulatorom i jasne su vam sve te formule i zavrzlame s brojevima ili jednostavno ništa ne kužite pa ste odustali. Kako god bilo, matematika bi u školi bila svima zabavnija da im predaje učiteljica Verica Lukić koja je osmislila 'ljubavnu matematiku'.

via GIPHY


Likovi iz bajke i stripa glavni su junaci na satovima kod učiteljice Verice Lukić koja je osmislila 'ljubavnu matematiku' kako bi svojim đacima lakše približila matematičke probleme. Ova inovativna učiteljica i njeni učenici nalaze se u OŠ Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u srpskom mjestu Jadranska Lešnica.

Đaci učiteljice Verice postižu odlične uspjehe na natjecanjima iz jezika, matematike, likovnog i drugih predmeta. Njen izum je spoj ljubavi i matematike. Tako su likovi iz bajki, zahvaljujući kreativnosti ove učiteljice, završili u zadacima iz matematike.

'Princeza Jelena što joj je osmijeh zablistao, zaslužuje karanfila tristo. Uz karanfile još tri maslačka žuta, pa sve to još 14 puta. Princ Milenko pozdrave joj šalje. Drugi princ šalje poruku drugoj princezi. Za princezu Vidu su ruže onoliko koliko je u prijestupnoj godini dana pomnoženo s brojem mjeseci. Uz to joj ljubavnu poruku princ Ognjen šalje. Treći princ Stevo cvjećaru reče: 'Spakirajte dvije tisuće božura u aranžman cvjetni. Ne, nek bude duplo! Dodajte još sto. Lijepa Jana zaslužuje to.' Pitanje je koja princeza će dobiti najviše cvijeća?', glasi jedan od zadataka.


Kada učenici počnu rješavati zadatak, nastupi tišina jer je 'ljubavna matematika' postala omiljeni dio nastave, piše Blic.rs. Učiteljica kaže da je učenike ljubavnim zadacima htjela motivirati pa je matematika, koja je inače manje omiljen predmet, postala nešto što učenici s nestrpljenjem čekaju.

Učenici kažu da im sat tako brže i prođe i da im je zabavno imati matematiku jer su zadaci tako slikoviti. Moramo reći da bismo i mi odmah zavoljeli matematiku da nam je predavala učiteljica Verica.

Foto: Shutterstock/Giphy

I.P.


Pročitajte još:

Internet je složan: ovo je najzgodnija učiteljica matematike ikad

Rasplakala ih je: učiteljica prije ispita svakom učeniku dala pismo

Problemi koje razumiju svi koji ne vole matku u školi

Srbija matematika zadatak učiteljica zabavno matka

Još vijesti