Slika nije pronađena

The 1975. su veliki pobjednici na BRIT Awards-u, dobili su nagradu za najbolju britansku grupu i album godine. Bend je rekao da su ponosni na sebe jer su uspjeli nadmašiti izvođače poput Anne-Marie, Arctic Monkeysa i George Ezre i osvojili glavnu nagradu.

Ostali pobjednici na večeri bili su George Ezra i Jorja Smith, koji su osvojili nagrade za najboljeg britanskog muškog i ženskog izvođača. Ezra je nastupio sa svojim hit single-om 'Shotgun' i rekao je: 'Ne prolazi dan kada ne smatram sebe sretnikom, a ovo je šlag na torti'.


Calvin Harris je osvojio svoje prve dvije BRIT nagrade - od ukupno 16 nominacija koje je imao tijekom svoje karijere – i to za glazbenog producenta godine i najbolji singl, za 'One Kiss' s Dua Lipom. Tijekom primanja nagrade rekao je na pozornici: 'Dolazim ovdje nekoliko godina i nikad nisam imao priliku ništa reći. Želim zahvaliti svima koji su kupili pjesmu, emitirali ju, došli na koncert, slučajno slušali pjesmu na radiju i pomislili - što je to? To mi puno znači'. Pjesma 'One Kiss', provela je osam tjedana na prvom mjestu i bila je najprodavaniji singl 2018. godine, s više od 1,5 milijuna kombiniranih prodaja, streamova i downloads-a. Također, fanovi su bili iznenađeni kad su čuli govor od Calvina Harrisa jer nisu očekivali to da ima škotski naglasak. Međutim, Calvin Harris je porijeklom iz Škotske, stoga to i nije bilo neko veliko iznenađenje.


Dodjela nagrada bila je prepuna nastupa nekih od najvećih britanskih umjetnika, uključujući The 1975, Jess Glynne i Jorju Smith. Hugh Jackman otvorio je večer s tematskom pjesmom hit filma 'The Greatest Showman', a njegov nastup uključio je stotine plesača, akrobata i performera s vatrom. Soundtrack filma, koji nije bio nominiran za BRIT nagradu, bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji 2018. godine.


Little Mix osvojile su nagradu za najbolji spot za pjesmu 'Woman Like Me', koju su i izvele na dodjeli. Također, priznale su da ih uopće nije bilo sram tražiti od fanova da glasuju za njega svaki dan. Ovogodišnji međunarodni pobjednici bili su primjetno odsutni. Nagrade za najboljeg muškog i ženskog stranog izvođača osvojili su Drakeom i Ariana Grande. Oni su poslali unaprijed snimljene govore prihvaćanja nagrade.

Pink je osvojila BRIT nagradu za izvanredan doprinos glazbi, prije nego što je izašla na pozornicu i izvela 10-minutnu kombinaciju svojih najvećih hitova. Nakon što je izvela svoj novi singl, 'Walk Me Home', backstage, Pink se pojavila na krovu londonske O2 Arene odakle se polako spuštala na zemlju u vatreni prsten, prije nego što je izvela pjesmu 'Try' usred ekrana vode koja je padala u slapovima. Rekla je u svom govoru: 'Da se nalazim u istoj kategoriji kao i David Bowie i The Beatlesi, Sir Elton, Sir Paul i Fleetwood Mac je iznad svega što mogu razumjeti. Bilo je to predobro putovanje od pjevanja na ulici do koncerta na Wembley stadionu prošlog ljeta. To je stvarno uzbudljivo! Hvala vam što ste me doveli do ovdje. Prošlo je 20 godina. Evo za još 20'.


CIJELI POPIS DOBITNIKA:

British male: George Ezra

British female: Jorja Smith

British single: Calvin Harris & Dua Lipa - One Kiss

British breakthrough: Tom Walker

British group: The 1975

British video: Little Mix - Woman Like Me (feat Nicki Minaj)

International group: The Carters

International male: Drake

International female: Ariana Grande

British album: The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships

British producer: Calvin Harris

Critics’ choice: Sam Fender

Global success award: Ed Sheeran

Outstanding contribution to music: Pink


Foto: YouTube/ YouTube Screenshot

M.S.K.

Pogledajte još:

Jonas Brothers se vraćaju! Nick, Joe i Kevin Jonas se ponovno okupljaju, a imaju i novo ime

Lady Gaga napravila nevjerojatnu posvetu svojoj ulozi u filmu! Ally će zauvijek ostati dio nje

Ariana još jednom ulazi u povijest - oborila je rekord koji nitko drugi nije mogao već 55 godina

Nagrade celebrity zanimljivost celeb brit awards glazba

Još vijesti