Slika nije pronađena
Svake godine diljem Hrvatske se održava eko akcija 'Zeleni korak', cilj koje je prikupiti što više papira za recikliranje, a nagradu za najboljih deset škola u ovoj akciji osigurao je dm. U petak, 30. lipnja završio je šesti po redu 'Zeleni korak'.

Ove godine najmarljiviji su bili učenici Područne škole Briješće, a među ekološki najosvještenijim školama su se našle još OŠ Petar Zrinski iz Čabra, OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak iz Drnja, OŠ Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške, OŠ Dore Pejačević iz Našica, Područna Škola Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.Svakoj od deset škola, čiji su učenici prikupili najviše papira dm je osigurao nabavku opreme prema potrebi škole u vrijednosti od 8500 kuna. Njima se, naravno, i isplatilo, ali društvena korist koju su osjetili svi sudionici ovakvih akcija je nemjerljiva, baš kao i inicijativa velikih tvrtki da zajedno očuvamo okoliš.


Zato ćemo pohvaliti svih 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su prikupili i reciklirali 252 tone starog papira i tako spasili više od 4200 stabala, a svi znamo da je šuma život, jelda?Od 2012. godine, od kada se akcija provodi, u 'Zelenom koraku' je sudjelovalo više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala.

Loading...


Foto: dm/Pixabay

M.Z.
Pročitajte još:

Ne znaš što bi sama sa sobom? Vrijeme je za (pozitivne) promjene u životu!

Šetaju napuštene pse, skupljaju jabuke i čitaju priče klincima – ovo su tinejdžeri volonteri

Dobitnica nagrade 'Luka Ritz- Nasilje nije hrabrost' poručuje: 'Pomažući drugima pomažemo sebi'

okoliš humaniratni rad dm briješće papir Eko akcija društveno odgovorno poslovanje zeleni korak

Još vijesti