Slika nije pronađena
Možda si mislila da si glavna faca u društvu i da si frendicu koju bi svatko poželio, ali ako radiš OVE stvari, možda bi mogla malo više poraditi na sebi.

1. Na tebe se ne može računati

Tvoja frendica već zna da na tebe ne mogu računati, da ćeš uvijek zakasniti kad se nalazite i da ne nikad možeš sačuvati tajne koje ti je povjerila. Zapamti - na pravu frendicu uvijek se može računati, koliko god drugih obaveza u trenutno imala.

via GIPHY

2. Osuđuješ svoju frendicu

Tvoja frendica prohodala je s koma frajerom i ti joj to odmah moraš reći - bez obzira na to da ćeš je povrijediti? Znamo da joj želiš samo najbolje, ali ju ipak ne bi morala osuđivati, pogotovo ako vidiš da joj je zbog toga žao. Stavi se na njeno mjesto i razmisli kako bi se osjećala da od frendice umjesto potpore i pomoći dobiješ osuđivanje.

3. Ne daješ joj 'prostora'

Valjda ti je jasno da tvoja najfrendica ima i drugih zanimacija u životu, a neke od njih možda ne uključuju tebe. Znamo da bi željela svaki slobodni trenutak provoditi s njiom, ali joj s vremena na vrijeme moraš dati prostora. Uostalom, to bi isto ti željela od nje, zar ne?

via GIPHY


4. Javljaš se samo kad ti nešto treba

Tvoja frendica prekinula je s dečkom, a ti joj se nisi ni javila da pitaš kako je? Umjesto toga, javit ćeš joj se u roku odmah kad ti bude trebao savjet oko testa u školi, pomoć oko domaće zadaće ili ako joj se poželiš povjeriti oko stvari koje te muče. Nama se to baš i ne čini fer...

5. Tvoji problemi su uvijek važniji od njenih
Svaki razgovor s najboljom frendicom uključuje rješavanje prvenstveno tvojih problema, dok tvoja frendica nikad nije na prvom mjestu. Umjesto toga, radije saslušaj što muči tvoju frendicu, i ona ima pravo podijeliti s tobom svoje probleme. Važno je da ne misliš samo na sebe jer bi tako vrlo brzo mogla izgubiti frendicu.

via GIPHY6. Ti odlučuješ o svemu
Kamo ćete izaći, koji ćete film gledati u kinu ili koji ćete hranu naručiti u restoranu - ti o svemu odlučuješ, a tvoja frendica se treba prilagoditi. Prijateljstvo čine dvije osobe zbog čega bi ponekad trebala uvažiti i frendičino mišljenje.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

BFF ili ipak ne? Evo kako prepoznati da tvoje frendice loše utječu na tebe

Bolest zvana 'premalo ženskih druženja' – ako primijetiš ove znakove, pothitno zovi frendice!

Prepoznaj fejkušu – 10 najgorih tipova frendica koje bi trebala izbjegavati

prijateljstvo bff savjeti