Slika nije pronađena
Često smo skloni idealizirati svoje prijatelje pa ne vidimo njihove loše strane. Ponekad se dogodi da se družimo s nekim tko loše utječe na nas, a da toga nismo ni svjesni.

Evo kako ćeš prepoznati imaju li tvoje frendice loš utjecaj na tebe ili su prijateljice koje vrijedi sačuvati.

via GIPHY


1. Nagovaraju te da donosiš loše odluke

Tvojim frendicama trebalo bi biti stalo do tebe i tvoje sreće, a ne bi te smjele iskorištavati. Svako njihovo nagovaranje na loše odluke trebalo bi ti biti upozorenje da one nisu prave frendice, već na tebe imaju jako loš utjecaj.

2. Potiču te da lažeš roditeljima

Hmmm... Priznajemo, svi smo mi ponekad slažemo svojim roditeljima, ali ako se uhvatiš da to radiš prečesto – vrijeme je da razmisliš zašto to radiš. U slučaju da su tvoje frendice te koje te na to nagovaraju, očito je da loše utječu na tebe. Naravno da ne moraš svojim roditeljima govoriti baš SVE, ali tvoja neiskrenost mogla bi te skupo koštati. Razmisli vrijedi li zbog pritiska društva izgubiti povjerenje roditelja.

via GIPHY


3. Nagovaraju te da piješ alkohol
Iako si jedna od onih cura koje izbjegavaju alkohol u izlascima, tvoje frendice uvijek te nekako nagovore da popiješ - i to puuuuno više nego što bi smjela...

4. Vaše vrijeme prolazi u ogovaranju i ismijavanju drugih
Umjesto druženja, vaše zajedničko vrijeme najčešće prolazi u tračanju drugih cura iz razreda ili škole. I s tim nuvijek započinju tvoje frendice kojima je omiljena zanimaciju upravo ogovaranje i ismijavanje drugih. Hmmm... Ako se nas pita, to stvarno nije okej i loše djeluje na tebe.

via GIPHY


5. Roditelji ti govore da su tvoje frendice 'bad news'
Čak su i tvoji starci primjetili da se nešto događa s tobom i da više nisi ona stara otkad se družiš s novim frendicama? Vjeruj nam da te tvoji roditelji ipak najbolje (ali i najdulje) poznaju i tako mogu prepoznati utječe li tvoje društvo loše na tebe.

I na kraju, obavezno zapamti sljedeće - nikad nemoj dozvoliti da te netko nagovara na nešto što ne želiš ili smatraš pogrešnim. Pogotovo ne ako je riječ o tvojim frendicama koje bi trebale biti netko tko je uvijek na tvojoj strani.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Ono kad tvoja BFF zna baš sve o tebi – je li to baš pametno?

Na greškama se uči – 15 važnih stvari koje ćeš naučiti nakon 'prekida' s BFF

BFF ili ipak ne?! 10 znakova po kojima ćeš odmah prepoznati lažnu prijateljicu

prijateljstvo frendice bff

Još vijesti