Slika nije pronađena
Učenje stranih jezika stvarno ima mnogo dobrih strana - možeš naučiti nešto novo, upoznati nove kul ljude, unaprijediti svoju inteligenciju i pamćenje te naučiti mnogo o drugim državama i njihovim kulturama.

S obzirom na to što smo spomenuli, učenje stranog jezika uvijek je dobra ideja. To možeš učiti u školi ili kao izvanškolsku aktivnost - izbor je samo tvoj.

via GIPHYAli, sigurno si čula i za učenje stranog jezika preko interneta. Evo savjeta zašto bi mogla razmisliti o upravo takvom učenju novog jezika.

1. Štediš novac
Tečajevi stranih jezika su super, ali su i skupi pa si ih ne mogu priuštiti baš svi tinejdžeri. Pogotovo ako tvoji roditelji nisu baš oduševljeni s tim. Zato je učenje jezika preko interneta idealno rješenje za tebe - ništa te ne košta (osim troškova interneta), a gotovo je isto učinkovito kao i pohađanje škole za strane jezike.

via GIPHY


2. Imaš više vremena
U školu za strane jezike trebala bi odlaziti uvijek u isto vrijeme, ali ako strani jezik učiš kod kuće - s tim nemaš problema. Učiti možeš onda kad imaš vremena i kad ti ostale obaveze to dozvoljavaju. Tako štediš vrijeme, a i učenje je uvijek lakše nego da se spremaš, putuješ do tečaja i tamo učiš po nekoliko sati. Učenje stranog jezika u sobi definitivno je bolja (i lakša) opcija.

3. Možeš učiti više jezika
Ako upišeš školu stranih jezika, uglavnom ćeš morati pohađati samo jedan jezik. Neke škole nude eventualno dva jezika u kombinaciji, ali ako učiš od doma - možeš ih učiti koliko god želiš. Takva vrsta učenja može ti biti malo teška, ali ako brzo učiš i spremna si malo se više potruditi, ne bi trebala imati većih problema.

via GIPHY


4. Upoznavanje stranih profesora
U školama stranih jezika najčešće predaju naši domaći profesori i predavači. S druge strane, online strane jezike možeš učiti i u interakciji sa profesorima iz cijelog svijeta. Tako možeš upoznati strane profesore, ali i studente što će ti uvelike pomoći da što bolje, ali i brže naučiš strani jezik.

Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Upiši tečaj stranog jezika u inozemstvu uz 10% popusta

Učenje u društvu ili solo – što je tvoj đir? ANKETA

Cool baka kao inspiracija za učenje – ako može ona, možeš i ti!


Strani Jezik učenje prednosti

Još vijesti