Slika nije pronađena

Odluka o upisu fakulteta jedna je od najvažnijih koju maturanti moraju donijeti. Sudjeluj u našoj anketi i pomozi nam otkriti koji će fakulteti ove godine biti najpopularniji među ovogodišnjim brucošima!

Kako je pokazala studija Postani student iz 2014. godine, gotovo svi učenici četverogodišnjih programa žele dalje na fakultet: 94,60% učenika gimnazija i 60,70% učenika strukovnih škola upisuje studijske programe visokih učilišta.U Hrvatskoj mogu birati između 1147 sveučilišnih studija te 249 stručnih studija.

Iako se najpoželjniji studiji iz godine u godinu mijenjanju, možemo reći da ipak postoje određeni fakulteti koji već godinama ne silaze s ljestvice najpopularnijih. Fakulteti poput zagrebačkog FER-a, zagrebačke Ekonomije, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Zdravstvenog veleučilišta oni su za koje se traži "mjesto više". Filozofski fakultet, Građevinski i Pravni (svi u Zagrebu) također su često u ovom prestižnom društvu.

S obzirom na to da je Zagreb najveći sveučilišni grad, ne čudi da su najpopularniji fakulteti mahom baš u ovom gradu. No, varaždinski FOI, splitska Umjetnička akademija te osječka, riječka i splitska Medicina također su među popularnijima.

Sudjeluj u kratkoj anketi ako i ti planiraš ove godine upisati neki fakultet!

Create your own user feedback survey

Foto: Shutterstock/Gipgy

I.I.

Pročitajte još:

Jesen je sve bliže - stižu nova pravila za upis u srednju školu

Završavaš srednju i upisuješ fakultet u Hrvatskoj ili BIH – prijavi se za stipendiju

Državna matura sve bliže – jeste li već krenuli s pripremama?

Zagreb odabir Fakultet anketa

Još vijesti