Slika nije pronađena

Kada s nekim započinjemo prijateljstvo dobro je znati što ta osoba uistinu o nama misli. Ona može govoriti kako smo joj dragi i da smo totalno kliknuli, ali na kraju će ju uvijek odati govor tijela koji treba naučiti čitati.

Nitko ne kaže da se trebaš pretvoriti u totalnog detektiva ili da postaneš opsjednuta govorom tijela pa znakove tražiš i ondje gdje oni ne postoje, ali uvijek treba biti na oprezu, a ne s glavom u oblacima. Prilikom upoznavanja s nekim ljudi će uglavnom biti nasmijani i srdačni jer je to kultura i baš zato ne možemo odmah detektirati da se nekome ne sviđamo.

Kako ne bi ulupala vrijeme i trud uzalud u izgradnju odnosa s nekim, vrijeme je da otkriješ 8 znakova koji pokazuju da ipak nekome nisi toliko simpatična koliko misliš:

Zatvoren govor tijela

Otvoren govor tijela je ujedno i pozitivan, a sastoji se od opuštenih ruku, kontakta očima, spontanog smiješka i slično. S druge strane, kada netko ima zatvoren govor tijela to znači da je neprijateljski raspoložen prema nama, a to uglavnom znači da ima prekrižene ruke i skreće pogled. Nije dobro tumačiti samo jedan govor tijela jer nas to može odvesti do pogrešnih odgovora nego povezivati jedno s drugim jer nekada netko može imati prekrižene ruke samo zato što je nervozan.Smiješak djeluje usiljeno

Lako je razlikovati iskren smiješak od onog koji je fejk jer ovaj iskreni je popraćen upotrebom više mišića prilikom smijanja. Isto tako iskreni osmijeh je skriven u očima jer kada se netko spontano smije tada mu se stvore lagane bore oko očiju. Lažni osmijeh će djelovati kao da se dijete usiljeno smije kada ih roditelji prisiljavaju na fotografiranje.Skretanje pogleda

Baš kao govor tijela, ne treba zanemariti niti pogled, odnosno njegovo trajanje. Kada je netko prijateljski raspoložen tada će osobu u oči gledati duže bez puno skretanja pogleda. Ako si primijetila da te osoba rijetko kada gleda u oči ili često skreće pogled, pokušaj to povezati s drugim govorom tijela i zaključiti o čemu se radi.


Kraći razgovori

Kada netko želi razgovarati s nama i totalno je uzbuđen zbog toga tada će dugo pričati, slušati nas i postavljati pitanja. No, ako nekome nismo simpatični tada želi što prije završiti taj razgovor pa će on biti kraći. U slučaju da si osobi ispričala sve o svom vikendu i koliko ti je bilo lijepo, a ona odgovori sa `super` ili s `baš cool` i ne nastavi razgovor treba ti već sve biti jasno.


Dodiri ne postoje

Bez obzira na to jesi li na dejtu sa simpom ili vani s curom koja ti se čini super i želiš biti s njom prijateljica, trebaš obratiti pažnju na fizičke dodire. To je zato što dodiri pokazuju bliskost i to da nam je netko drag. Dodiri su isto dio komunikacije te mogu naglasiti nešto što osjećamo ili želimo reći, a služe i za emotivnu sigurnost. Ako vidiš da se ništa od toga ne događa – nisi im simpatična.


Slušanje – nemoguća misija

Netko tko želi postati prijatelj s nama će uvijek slušati ono što imamo za reći i to uvažiti. Osoba kojoj se ne sviđamo neće dopustiti da previše govorimo dok smo s njom u društvu jer neće biti ljubazna prema nama. Ako si primijetila da u razgovoru s nekim samo jedna strana vodi priču – nešto nije u redu.


Neugoda se osjeti u zraku

Kada smo u društvu osoba s kojima smo dobri sve se čini kao med i mlijeko. No, kada smo u društvu s osobom kojoj nismo simpatični tada će se sve nekako činiti neugodnim i to će biti veliki `slon u sobi`.Intuicija ti kaže da se toj osobi ne sviđaš

Ne bi trebali sumnjati u vlastitu intuiciju jer ona uglavnom ne laže, a kada se nekome ne sviđamo to nekako možemo i osjetiti. To možeš osjetiti na različite načine: osjećaš da je ta osoba navijala da se ne pojaviš na tulumu ili da glumi ljubaznost prema tebi. Kako god bilo – vjerojatno trebaš vjerovati svojim instinktima i produžiti dalje.


znakovi nekome ne sviđaš Govor tijela ne sviđaš

Još vijesti