Slika nije pronađena
Početak školske godine nam sa sobom donosi hrpu obveza, zadaća, projekata te manje slobodnog vremena i druženja s prijateljima. Svake godine kraj kolovoza i početak rujna rezervirani su za spremanje svega što nam je potrebno za početak škole.

Počinjemo s knjigama, pernicama, torbama, a završavamo na olovkama i bilježnicama raznih oblika, motiva i veličina. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta za uspješan i zabavan početak nove školske godine...

1. Pripremi sve na vrijeme

Ne želimo zadnji vikend prije početka škole trčati po trgovačkim centrima i kupovati sve što nam je potrebno, jel' da? Naravno da ne! Zato nagovori najbolju prijateljicu, mamu, brata ili sestru da krenete u prvi školski shopping ove godine što prije. Ne može biti baš tako loše, zar ne?

via GIPHY


2. Odaberi ono što ti se sviđa

Bilo da se radi o torbi, pernici, tenisicama ili bilježnicama. Odaberi ono što ti se sviđa! Ipak ćeš ti to nositi i koristiti narednih 10 mjeseci.

3. Obnovi svoju garderobu

Sigurno postoji nešto što ti u ormaru nedostaje. Provjeri što i kreni! Možda ne mislim da onu slatku haljinu iz izloga, ali nova oprema za tjelesni ili poneka majica bi dobro došle, zar ne? To može biti i prilika za još poneki novi komad odjeće!

via GIPHY


4. Školski pribor

Torba, pernica, olovka, tehnička olovka, ravnala, gumice, šiljila, bojice, vrećice za papuče… gdje je tome kraj?! Provjeri kod kuće što možeš koristiti od prošle godine, sigurno je nešto u dobrom stanju! Zatim napravi popis svih potrebnih stvari i kreni u kupovinu!

5. Planer – da ili ne?

Neke osobe vole planirati i uživaju u tome, dok druge baš i ne. Kupi svoj planer ili ga napravi sama i pokušaj! Nemaš što izgubiti. U njega zapisuj sve svoje aktivnosti, testove, projekte, slobodno vrijeme… Tako možeš na okupu imati sve svoje obveze i prikaz slobodnog vremena.

 

via GIPHY


6. Organiziraj svoje mjesto za učenje

Možeš osvježiti svoj radni stol ili ga samo očistiti. Dodaj nekoliko ukrasa, ali ne previše, pano gdje možeš zalijepiti neke motivacijske poruke ili obveze i to je to! Mjesto za učenje trebalo bi biti prilagođeno tebi, tvojim radnim navikama i tvojoj osobnosti, No, isto tako bi trebalo biti uredno, čisto i bez previše detalja koji ti mogu odvlačiti pažnju tijekom učenja.

7. Kreni ispočetka

Tu mislim na učenje. Lakše je svaki dan pročitati gradivo, nego čekati zadnji dan pred ispit da krenemo učiti. Tako ćeš ostvariti bolje rezultate i tebi će biti jednostavnije. Također, potrudi se na inicijalnim testovima.


via GIPHY


Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na Facebook stranicu Teen385.com.

Foto: Freepik/ Giphy

Petra Kerman

Pogledajte još:

Trebaš se javiti profesoru iz škole ili poslodavcu za praksu? Otkrij kako im ispravno napisati i poslati e-mail

Kako najbolje iskoristiti vrijeme tijekom praznika? Sedam je ttly cool načina za zabaviti se

Kako ostvariti svoje ciljeve i želje? Šest osnovnih sastojaka svakog recepta za uspjeh

Škola početak Školska godina savjeti teen novinar

Još vijesti