Slika nije pronađena
Sigurna sam da se većina mladih tinejdžera našla u situaciji da se osjećaju tužno, bezvoljno i ne znaju sami što bi sa sobom. To ne znači nužno da ste u depresiji, ali moglo bi značiti da ste na dobrom putu da vam se to dogodi. Mnogi stariji to ignoriraju – misle da je to samo pubertet, a i kad shvate što se događa – ne smatraju to problemom. 

Tako se dogodilo i meni: pala sam u depresiju. Nisam znala zašto – samo se dogodilo. Počela sam se rezati, markirati i popuštati u školi, postala sam bezvoljna, ništa mi se nije dalo…

Moj najbolji prijatelj je “skužio” da nešto nije u redu i napokon me nagovorio da pričam s njim. Kad je vidio sve ožiljke i rezove “šiznuo” je, rekao mi je da bih trebala razgovarati sa obitelji, što sam na njegov nagovor i učinila. Nažalost zbog toga sam požalila jer sam pokušala razgovarati s mamom, ali kad je čula sve što sam joj rekla – samo se smijala i rekla da sam glupa.

To je kod mene probudilo još veću depresiju i nisam se uspjela ni okrenuti, a već sam bila toliko duboko u tome da nisam vidjela izlaz. Krenula sam psihologu i psihologica je rekla da mi treba psihijatar. Pokušala sam i to, ali sam odustala što je bila još jedna u nizu grešaka.

Počela sam pit i pušit izgubila sam školsku godinu uzalud i sad, nakon skoro dvije godine, i dalje se borim s time. 
Nemojte ignorirati znakove depresije! Učinite nešto prije nego što bude kasno! Nemojte se rezati, nemojte početi pušiti, češće piti ili izostajat iz škole. Sve to sam ja prošla, a neke stvari su još uvijek tu – postale su navika… loša navika.

Ali borim se! Ne odustajem, dajem sve od sebe da se izvučem, a isto savjetujem i vama. Ako padnete u depresiju ne odustajte, nemojte odustati od sebe i svog zdravlja. Nemojte ostati negativni jer će vam se pozitivne stvari u životu događati samo ako zadržite pozitivni stav. Ako ne vjerujete – pokušajte. Samo tako ćete se uvjeriti u to!
Nađite motivaciju, počnite se baviti sportom, slušajte muziku… radite sve što vas veseli i usrećuje i nedajte se! Imajte vjere u sebe i uspjet ćete u svemu što želite.

I.T.

Depresija savjet