Slika nije pronađena
Prijatelji su oni koji su uvijek uz nas, pa čak i onda kada nismo u pravu. No možemo li biti sigurni da nas nikada neće izdati? Kako zaista znati tko su ti pravi prijatelji?!

Danas sam odlučila podijeliti s vama neka od svojih iskustava o prijateljstvima.

Prijateljstvo je vrlo bitna stvar u tinejdžerskoj dobi, no uvijek treba znati tko su nam pravi prijatelji.
I sama sam bila u dobi u kojoj su mi prijateljice značile sve… izlasci, druženja, priče o dečkima, tračanja…

Srednjoškolska prijateljstva u kojima se toliko volimo mogu vrlo lako puknuti!

U srednjoj školi imala sam društvo od 7 cura. Uvijek bi izlazile zajedno van, na svim bitnim događanjima bile bi zajedno i bilo nam je zabavno. Uvijek je tu bilo međusobnog tračanja i ogovaranja (što je normalno za tu dob), ali sve u svojim granicama.
Na kraju srednje – nakon nešto više pokušaja održavanja cijelog društva na okupu – ipak smo se sve razišle po posljednji put. Uvijek sam ja bila ta kojoj je žao i koja nas je pokušavala ponovno okupiti nakon svih svađa i nesporazuma, no sada kada je zaista sve gotovo nije mi žao jer sam shvatila tko su mi zapravo prijatelji, a koji to ljudi nikada nisu ni bili.

Ako je osoba dvolična (znate one koje su svakom fine u lice, a čim im okrenu leđa preokreću očima uz neki ružni komentar) budite sigurni da će kad tad pokazati svoje drugo lice i prema vama i izdati vas, bez obzira koliko dobra prijateljica bila. I zapamtite da će pravi prijatelji uvijek biti na vašoj strani, što god napravili i neće vam okrenuti leđa nikada. 

U mojoj situaciji, nakon što sam ostavila svog dečka radi drugoga, pola društva okrenulo mi je leđa. Samo su prestali komunicirati sa mnom i nikada nisam saznala zašto, no na kraju svega nije me ni zanimalo. Zašto? Zato jer da su mi bile prave prijateljice barem bi došle do mene i rekle u čemu je stvar.

Prava prijateljica vam neće nikad niti jednu sitnicu sakriti, uvijek će biti uz vas pred drugima i naravno tu je uvijek ono nepisano pravilo – nikada neće pomisliti na bilo što s vašim sadašnjim ili bivšim dečkom.

M. V.

prijateljstvo

Još vijesti