Slika nije pronađena

Počinjete li tek svoju čitalačku karijeru ili aktivno čitate već neko vrijeme, u nastavku vam donosim svojih TOP 5 knjiga (većinom romana za mlade koje mogu čitati svi) koje bi vam se mogle svidjeti. Nadam se da ćete uspjeti pronaći nešto za sebe!

1.Bez nade – Colleen Hoover
Možemo reći da je ovo najpopularniji roman spisateljice Colleen Hoover. Pripada kategoriji fikcije te ljubavnog romana. Radnja obuhvaća dvoje mladih osoba koje se susreću sasvim slučajno. Njihov tajanstveni susret u njima budi emocije i sjećanja koja su bila potisnuta na dnu srca sve od dječjih dana. Naizgled predvidljiv, no potpuno suprotan i očaravajući roman ni one najhladnijeg srca ne može ostaviti ravnodušnim.

2.Sva radosna mjesta – Jennifer Niven
Možda vas naziv knjige asocira na nedavno izašli film, i da, dobro vas asocira. Po njenoj najpoznatijoj knjizi, 2020. godine izašao je film. No, ovdje smo da govorimo o knjizi. Susret dvaju glavnih likova knjige dogodi se na školskom zvoniku gdje oboje žele počiniti samoubojstvo. Nakon susreta, bolje se upoznaju te zajedno obilaze njihova radosna mjesta. Prostor jednog od njih se širi, dok se svijet drugog smanjuje. Na vama je hoćete li doznati kako se napeta radnja dalje razvija. Žanr je Young Adult.3.Eleanor i Park – Rainbow Rowell

Neshvaćena crvenokosa djevojka neobičnog stila oblačenja i neshvaćeni mladić sa stripovima i slušalicama. Njihovo čarobno mjesto za zaljubljivanje su sjedišta autobusa. Sjede jedan pored drugog svaki dan, no ne razgovaraju uopće. Ona potajice čita njegove stripove, a on neprimjetno pomiče iste bliže njoj. Romantična, no nimalo lagana priča dvoje mladih koji su svjesni toga da prva ljubav u većini slučajeva ne uspije. Ili?

4.U potrazi za Alaskom – John Green

Ako volite knjige za mlade, sigurno ste čuli za John Greena. A tako i za knjigu U potrazi za Alaskom. Ovo je njegov prvi roman s kojim je doživio velik uspjeh. Radnja se vrti oko dva lika: Miles i Alaske Young. Miles je osoba koja zna posljednje riječi većine ljudi, a Alaska popularna, pametna i otkačena cura. Dolaskom u internat očekuje ih puno zapleta, labirinta te pronalazaka pravih puteva.


5.9. studenoga – Colleen Hoover

Još jedan roman odlične autorice Colleen Hoover. Sretnu se sasvim slučajno, no njihove sudbine dobro su to isplanirale. Imaju samo još jedan dan za provesti zajedno, dok se ne razdvoje na različite krajeve. To i učine. Dogovore se kako će se svake godine viđati na isti datum, narednih pet godina. Potpuno neočekivan obrat knjizi daje potpuno drugu dimenziju i značaj.

Pogledajte još:

Znakovi koji pokazuju da je veza toksična – ima ih čak 9! Evo što i napraviti u toj situaciji

Promijeni svoj život na bolje: 6 savjeta koje moraš i ti početi primjenjivati što prije

Kako je nastala čokolada i recept kako je možete napraviti kod kuće - hoćete isprobati?

knjige Čitanje preporuke teen novinar

Još vijesti