Slika nije pronađena

Ljeta su postala opasna, posebice za tinejdžere. Jer to je doba kada većina školaraca ostaje kući i ne zna što bi sa sobom; doba kada provodimo puno vremena sami, sa svojim mislima. I tada to postaje opasno.

Ljeti se dovodimo u napast da se izgladnjujemo, analiziramo kako se drugi odnose prema nama, kada više vremena provodimo na internetu gledajući slike zgodnih cura u bikiniju, kada proučavamo svoj odraz u ogledalu i kada nam se ne sviđa odraz koji gleda natrag prema nama.

Živimo u doba kada je izgled sve. Dobro, ne baš sve. No, ponekad se čini kao da je tako. Kako nacrtati obrve, kako konturirati lice, vrat, nos, uskoro ćemo konturirati i stražnjice; kako nanijeti lažne trepavice, kako izgledati bolje na slikama…

Sve to utječe na sliku o nama samima, često da toga nismo ni svjesni. Možemo sami sebi govoriti kako to ne utječe na nas, no u podsvijesti se nalazi taj mali glasić koji nam govori: „Nikada nećeš izgledati kao taj model s naslovnice.


No, zašto bismo uopće i htjeli izgledati kao model s naslovnice? Zašto bih ja morala imati savršenu obrvu? Ja ne želim izgledati kao Gigi Hadid, ne želim biti nečija bijedna kopija.

Ja želim biti ja. Ako biti ja znači imati razmak među zubima, strije i celulit na stražnjici, pa neka bude tako.

Ljepota je puno više od toga kako izgledamo. Ljepota je samopouzdanje, iskreni smijeh, dobrota, talent, inteligencija, kreativnost…

Kakav je to život, ako je jedini talent kojim imaš ponuditi svijetu samo površna ljepota? Osoba može imati lijep vanjski izgled, no ako ta osoba 'gazi druge, da bi se osjećala bolje i stavila sebe na superiorniji položaj', ta osoba nije nikako lijepa.

Provedite više vremena gradeći sebe karakterno, kao osobe. Izgrađujte svoju osobnost. Što će vam netko u životu tko samo vidi vaš vanjski izgled. Kada ljepota prođe ili ta osoba vidi nekoga tko je njemu/njoj ljepši, hoće li se zadržati, hoće li ostati s vama?

Izgradite se kao osoba i nikada nećete morati brinuti o tome.

Autoricu članka možete pronaći na ovom blogu.

Izgled ljepota kriteriji

Još vijesti