Slika nije pronađena

Dobro znamo da prostor utječe na nas, a onaj u kojem često boravimo, poput naše sobe, treba uvijek učiniti ugodnim. Kako to učiniti može se iščitati iz zvijezda ako ćete se voditi preferencijama svog zodijaka.

Naša soba nam treba biti najvažnije mjesto u domu jer ondje provodimo najviše vremena: učimo, gledamo filmove, družimo se s prijateljima, spavamo pa čak i jedemo. Kako bi boravak u njoj bio što ljepši, sobu treba urediti točno po vlastitom ukusu.

Sve nedoumice oko preuređenja sobe mogu se riješiti pogledom u osobine našeg horoskopskog znaka, a ovdje su neki savjeti:

Ovan

Osobe rođene u znaku ovna opisane su kao energične, dinamične, ljubitelji izazova i borci. Zbog toga će ovnovima odgovarati žarke boje, a osobito crvena koja je predstavnica vatrenih znakova. Soba u kojoj budu prevladavali detalji grimizne i crvene boje poput jastuka ili čak tepiha. Ljubiteljice cvijeća trebale bi ga staviti u čvrste, kamene kaliće ili posude te ih postaviti na policu.

Bik

Bikovi su osobe orjentirane na ostvarivanje ciljeva, senzibilni su, strpljivi, ponekad spori te najvažnije od svega – vole komfor. Ovaj znak teži zagasitim, zemljanim bojama što znači da su orijentirani na smeđu i na tamno zelenu boju. Namještaj u sobi trebao bi biti vrlo udoban što znači da bi ju trebali opremiti hrpom jastuka, vrećom za sjedenje ili nečim sličnim mekanim.Blizanci

Znatiželjni, tražitelji novosti i zabavni su epiteti koji opisuju osobe rođene u znaku blizanca, a baš bi im tako trebala biti uređena i soba. Kako bi naglasili svoju prozračnu osobnost, trebaju raščistiti prozore i pustiti puno svjetla u sobu što znači da se trebaju riješiti zavjesa, spuštenih roleta i sličnih stvari. Pravi blizanci su ljubitelji uzoraka te ih žele vidjeti posvuda, a znak se povezuje sa svijetlo plavom bojom te bi na to trebalo obratiti pažnju. Posteljina koja će biti popraćena uzorkom u plavoj boji je idealna za njih ili takav tepih.

Rak

Ovaj vodeni znak može se opisati kao vrlo opreznog kada se radi o novim ljudima i pionirom osjećaja. Rakovi vole boje koje su imaju svjetlije nijanse poput `mekano sive` ili `mliječno bijele`. Na to treba obratiti pažnju kada je riječ o boji zidova ili čak ormara. Posebnu pozornost rakovi bi trebali obratiti na osvjetljenje jer im treba nešto dosta zagasito kako bi odmorili od napornog dana i napunili baterije.


Lav

Lavove se smatra ponosnima, ljubiteljima luksuza, ambicioznima i strastvenima. Budući da se radi o vatrenom znaku, lav uvijek preferira tople boje. To znači da bi valjalo zidove obojiti u boje poput svijetlo narančaste, crvene, žute pa čak i u neku nijansu roze. Ako postoji mogućnost, valjalo bi pogledati neobičan namještaj te ne pretjerivati s previše detalja kako bi to došlo do izražaja.

Djevica

Budući da su djevice perfekcionisti njima je možda teško udovoljiti, ali za početak trebale bi sobu urediti u bojama koje će za njih biti gotovo savršene. Radi se o bijeloj, indigo, zelenoj i žutoj boji, a ono što je važno su uzorci s geometrijskim tijelima na koje će svaka djevica pasti. Osim toga, valjalo bi imati ormare i komode s puno ladica kako bi se djevica mogla što bolje organizirati.


Vaga

Pravi ljubitelj estetike među svih znakovima je definitivno vaga koja voli finu umjetnost i njena soba treba djelovati skroz sofisticirano. Osobnost vage teži prema ravnoteži pa bi tako trebala biti složena i soba – izbalansirano. Ne treba pretjerivati s miješanjem više boja, a na zid bi svakako trebalo okačiti jeftinu varijantu neke jako poznate i cijenjene slike. Soba koja će ujedno objediniti estetiku i komfor je idealna za vage.

Škorpion

Premda su škorpioni poznati po svojoj `opasnoj` naravi oni su zapravo jako strastveni. Ovaj vodeni znak voli bogatu smeđu i crvenu boju koju bi trebalo staviti na zidove ili imati tepih u toj boji. No, oni ne bi zazirali niti od jednog zida koji je obojen u crnu boju jer će to naglasiti njihovu snažnu osobnost.


Strijelac

Strijelcima se uglavnom pripisuje to da su vesele osobe, osvježavajuće iskrene i pravi filozofi. Zbog toga bi u svojoj sobi svakako trebali imati ogromnu policu s knjigama i to onima iz filozofije koje jako vole čitati. Njih se povezuje s ljubičastom bojom baš kao i s plavom i narančastom, a u tim bojama bi trebali biti i zidovi. Ogledala su isto bitna ovom znaku pa bi sobu trebalo i time promijeniti kako bi sve zajedno stvorilo puno znatiželjniji dojam.

Jarac

Osobe rođene u znaku jarca su vrlo produktivne, vrijedne i poduzetne. Baš kao i bikovi, i oni teže zemljanim tonovima, ali s malim preokretom: njima je potrebna `classy` siva boja, tamno plava, zlatna i tamno narančasta. U tim bojama bi trebali urediti zidove, police pa čak i sitne detalje. Osim toga, jarčevi prate trendove pa bi trebali primjerice imati neku trendi lampu na radnom stolu, luster i slično.


Vodenjak

Vodenjaci ne osuđuju nego prihvaćaju ljude, imaju naglašenu humanitarnu stranu i veliki su vizionari. Metalik srebrna ili električno plava boja je idealna za njih te bi u tim tonovima trebali urediti svoju sobu. Osobe rođene u znaku vodenjaka variraju od vizionara pa do onih ekscentričnih što znači da nema nekih granica u tome kako bi trebali urediti sobu.


Ribe

Misteriozne, posvećene te umjetnički orijentirane, ribe teže kreativnom neredu u sobi. Možda bi tako trebale i preurediti sobu pa stvoriti barem iluziju kreativnog nereda s različitim detaljima poput knjiga, `razbacanih` popluna, jastuka i slično. Tamno plava boja u kombinaciji sa zlatnom je idealna za ribe, a ne treba odbaciti niti oceansko plavu boju. Ono što je ribama važno jest da ostave dojam kreativnosti i misterije pa im i takva treba biti soba.soba preuređenje sobe horoskopski znak šarenih horoskop