Slika nije pronađena
Bilo da inače pratiš sport ili ne, sigurni smo da posljednjih dana budnim okom pratiš situaciju na svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje naši Vatreni postižu rezultate kakve Hrvatska još nije imala!

No, jesi li se ikada zapitao/la koji je sport savršen za tebe? Koji, s druge strane, je onaj koji svakako moraš izbjegavati? Pogledaj što ti tvoj horoskop kaže!

Ovan

Najbolji sportovi za tebe su individualni sportovi, upravo zbog toga što si jako natjecateljski nastrojen/a. Voliš naboj adrenalina, a sportovi koji kombiniraju oboje su svakako hrvanje i boks. Iako vrlo opasni, ti ćeš se odlično snalaziti u njima!

Kada se radi o gledanju sportova, također želiš gledati nešto što je zanimljivo i ne može niti na trenutak biti dosadno. Sportovi poput odbojke, koji se baziraju na timskom igranju, ili oni poput golfa, joge i plivanja, kod tebe bude jedino osjećaj pospanosti... Zato nećeš nikada propustiti pogledati prijenos nekog ekstremnog sporta, poput brdskog biciklizma ili padobranstva!


via GIPHY


Bik

Kao i za sve u životu, biku je bitno da se može zabaviti. Nije bitno radi li se o timskim ili individualnim sportovima, dok god se bik može zabaviti. Ipak, za bikove koji vole uživati u hrani (a svi vole), teretana je pravo mjesto. Osim što ćeš moći vježbati do iznemoglosti kada to želiš, moći ćeš i uživati u hrani nakon!

Na televiziji voliš pogledati sportove poput nogometa, američkog nogometa i lacrosse-a! Kao zemljani znak, privlače te sve stvari povezane sa zemljom.

Ono što nikako nije za tebe jest profesionalno bavljenje sportom. Voliš svoj ritam i rutinu, a činjenica da bi morao/la žrtvovati koji sat sna kako bi mogao/la trenirati, ti nije baš previše zanimljiva...

Blizanci

Kao jedan od društvenijih znakova zodijaka i u sportu biraš sportove koji su ili timski ili jedan protiv jednoga. Oni u kojima si potpuno sam/a (poput klizanja npr) te baš i ne zanimaju. Za razliku od odbojke, veslanja i tenisa, gdje će do izražaja doći tvoja sposobnost za brzim prilagođavanjem i socijaliziranjem.

Sve ostalo, gdje se osjećaš kao da si Pale sam na svijetu, te ne zanima. Individualno plivanje, trčanje i slični sportovi su tvoja noćna mora!

Rak

Iako kod tebe nije jaka želja za bavljenjem sportom, kada si dobro raspoložen/a, nemaš ništa protiv toga. Ipak, čak i na najbolje dane, držiš se dalje od sportova u kojima moraš biti jako aktivan/na i na sve strane. Oni nešto mirniji, poput joge i jedrenja, su nešto što te već zanima.

Ni inače nisi agresivne prirode, pa je i samo gledanje sportova poput nogometa i košarke, mučenje za tebe. Ne možeš niti gledati sportove kojima se ti sam/a ne bi bavio/la.

Lav

Svi znaju da lavovi vole biti u centru pažnje, uvijek hvaljeni i oni koji predvode cijelu priču. Stoga ne čudi što su najbolji sportovi za tebe upravo oni koji zahtijevaju puno od igrača, kao što su olimpijski sportovi ili bilo koji drugi koji mogu biti profesionalni.

Osim što voliš pobjeđivati, voliš i sve što dolazi s pobjedom: pozornost na tebi, ali i priznanje za sav tvoj trudi i žrtvovanje!

Najgori sportovi za tebe su oni kojima fali natjecateljskog duha  - sve čime se možeš baviti na rekreativnoj razini jednostavno ti brzo dosadi - teško je bez te motivacije!


via GIPHY


Djevica

Rutina je nešto što voliš najviše na svijetu, stoga ti je bitno da je se možeš pridržavati i kada se radi o sportovima. Ionako se baviš sportom samo kako bi bio/la zdrav/a, pa su ti tako odlazak u teretanu ili jutarnja šetnja, savršene aktivnosti.

Agresivni sportovi, poput nogometa i košarke, bude kod tebe strah da ćeš morati nekoga možda u jednom trenutku gurnuti, a to NE želiš. Bilo koji natjecateljski sport nikako nije za tebe.

Ako se kojim slučajem i zaljubiš u neki natjecateljski sport, vrlo vjerojatno će se ipak raditi o individualnom sportu gdje jedina osoba koju moraš pobijediti si ti sam/a!

Vaga

Želiš se uvijek osjećati kao da držiš sve konce u rukama, a još ako možeš i izgledati dobro dok to radiš - savršeno! Sportovi poput umjetničkog klizanja ili mačevanja su totalno nešto što ti leži, baš kao i svi sportovi koji zahtijevaju od tebe ravnotežu, kao balet, surfanje i joga.

Radi se o zahtjevnim sportovima, ali trenirajući njih se sigurno nećeš onako ružno oznojiti, kako bi se mogao/la na nogometu ili trčanju. Nemaš ništa protiv malo znojenja, ali ako je to jedina stvar koju ćeš dobiti od svog treninga, nisi zainteresiran/a.

Voliš imati ravnotežu u svim stvarima u svojem životu, pa je vrlo moguće da ako ti sport počne oduzimati previše vremena, da ćeš odustati od njega. Ravnoteža ipak prije svega!

Škorpion

Iako nisi osoba koja je luda za sportovima, voliš one u kojima možeš testirati svoje granice i vidjeti do kuda možeš ići. Sportovi poput bodybuildinga ili planinarstva su nešto što te definitivno zanima.

Sportovi koji nikako nisu za tebe su oni statični, u kojima ima vrlo malo uzbuđenja. Ne voliš 'dosadne' sportove u kojima nema naboja adrenalina, pa i dok ih gledaš. Ako se tebe pita, golf i joga su najdosadniji sportovi koji postoje... Je li sport ustvari sport ako nisi cijel/a znojan/na i srce ti lupa kao ludo?!


via GIPHY


Strijelac

Kada se radi o sportovima, ne diskriminiraš ih. Voliš i timske, ali i individualne. Jedino ti je bitno da se ne baviš sportom koji je totalno mainstream, kao što su nogomet i košarka. Iako su ti zanimljivi, puno se ljudi njima bavi, pa čemu onda još i ti? Ono u čemu bi se totalno mogao/la snaći su jahanje i streljaštvo. Zahtjevni i snažni sportovi, baš kao što si i ti.

Kao i inače u životu, voliš biti ona osoba koja je drugačija od ostalih, ali i koja ide van vlastite zone komfora. Baš zato moraš pažljivo odabrati sport kojim ćeš se baviti!

Jarac

Ako postoji jedna osoba koja daje 110% sebe u svemu što radi, onda si to ti! Za razliku od ostalih, zahtjevni sportovi su nešto što skoro da ti treba, bez čega ne možeš. Sportovi u kojima se ruše granice te dostižu limiti fizičkih mogućnosti, su nešto što ćeš rado i pogledati, a ne samo se baviti time.

Hokej, trčanje i boks su sportovi u kojima ćeš sigurno biti uspješan/na ako se počneš baviti njima. Postavit ćeš si ciljeve koje ćeš onda i dostići, pa čak biti i uspješniji/a od očekivanog!

Iako ne postoje sportovi koji su ti dosadni, postoje neki koje smatraš više vježbama za završavanje treninga, umjesto za zagrijavanje. Sportovi poput joge i pilatesa, kod tebe spadaju upravo u tu kategoriju.

Vodenjak

Iako te ekstremni sportovi malo plaše, to ne znači da ti nisu upravo oni omiljeni način na koji ćeš provoditi svoje vrijeme! Voliš gurati samog/u sebe do svojih granica, da vidiš koliko ti ustvari možeš podnijeti! Mada ćeš neke ipak samo gledati (kao padobranstvo npr.), to ne znači da ne zavidiš ljudima koji se odvaže time ustvari i baviti!

Kad se radi o timskim sportovima, izbjegavaš ih jer imaš osjećaj da nisi dobio/la maksimum od svakog treninga. Nemaš ništa protiv treninga s BFF, ali kada se radi o velikim timovima, imaš osjećaj da se gubiš u masi.

Plus, u timu ne možeš biti sebičan/na i raditi stvari na svoj način, a to je nešto što voliš!


via GIPHY


Ribe

Vodeni znak se uvijek najbolje nalazi u vodi, pa tako i kad se radi o sportovima. Bilo što vezano s vodom, bilo da se radi o plivanju, surfanju ili jedrenju, ti ćeš biti na svojem. Također, ne voliš sportove s rigoroznim pravilima. Imaš osjećaj da te oni sputavaju te da ne možeš dati sve od sebe.

Sportovi u kojima imaš svoju slobodu su oni pomoću kojih ćeš se osjećati kao da si točno tamo gdje bi trebao/la biti! A to je ono što svi želimo, zar ne?

Je li istina što piše za tvoj horoskopski znak?

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

HOROSKOP Pet znakova s kojima se lako sprijateljiti i družiti

Horoskop: koji horoskopski znakovi su najveći lažljivci

HOROSKOP Ovi znakovi nikako ne idu skupa - četiri najgore moguće kombinacije

Sport Horoskop nogomet

Još vijesti