Slika nije pronađena

Jesi li jedan od sretnika koji su u nekom super domu ili ti si jedan od onih znakova koje su dopali 'dosadniji' domovi?

Osim što u rujnu počinje prava školska godina, upravo bi tada počinjala i ona u čarobnjačkom svijetu Harryja Pottera. Hogwarts također u ovo vrijeme otvara svoja vrata, a u koji dom bi tebe svrsta poznati šešir za razvrstavanje s obzirom na to kada si rođen/a? Baš kao što i horoskop može reći nešto o osobi, tako i šešir kada ga učenik stavi na glavu, s obzirom na njegove osobine i sposobnosti svrsta u jedan od 4 doma: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff ili Ravenclaw. Nakon što svake godine Šešir otpjeva svoju pjesmicu, za koju uvijek smišlja nove riječi, slijedi ceremonija razvrstavanja. Pronađi svoj horoskopski znak i saznaj koji bi dom bio Šešir odabrao za tebe:

Gryffindor: Ovan, Lav i Strijelac


Ovaj je dom najbolji predstavnik za skupinu vatrenih znakova. Kao prvo, maskota mu je lav i zaštitne boje su mu prave vatrene – crvena i zlatna. No, što je još bitnije od toga, čarobnjaci koji su pripadnici ovog doma znani su po svojoj odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti. Dobri su u sportu i jedan od onih domova čiji se članovi gledaju kao 'elita' Hogwartsa. Ovnovi, Lavovi i Strijelci su savršeni za ovaj dom, i zbog toga što se sve ove ranije osobine skroz odnose na njih, a osim toga, ovi su znakovi prirodno talentirani. Ova skupina znakova upala bi u Gryffindor jer uvijek imaju dobre namjere i spremni su oprostiti ljudima. U neku ruku, u ovom domu uvijek završe učenici koji se pokažu pravim herojima. U Harry Potter serijalu većina glavnih likova bila je upravo u ovom domu - Harry, Ron, Hermiona te Weasly blizanci.

Hufflepuff: Bik, Djevica, Jarac


Ovo je dom koji fanovi Harryja Pottera najmanje vole, a nije baš previše privlačno ni dočaran u knjigama – kaže se da ovdje idu učenici koji nemaju osobine za upasti u nijedan drugi dom. Ali nije sve tako crno! Hufflepuffovi učenici su poznati po tome da su odani i marljivi. U ovaj dom pripadaju zemljani znakovi zodijaka jer ih se, kao i članove Hufflepuffa, smatra dosadnima. Istina je ipak daleko od toga, ono što drugima nije jasno je da ovi znakovi zapravo znaju kako ne zabijati nos u tuđe živote i baviti se svojim stvarima. Još jedan dodatan razlog zbog kojeg je ovo pravi dom za ova tri znaka će ti se svidjeti– zemljani znakovi obožavaju hranu, a Hufflepuffove prostorije su odmah vrata do školske kuhinje.

Ravenclaw: Blizanci, Vaga, Vodenjak


Ravenclaw se najviše povezuje sa zračnim znakovima, ipak im je i maskota gavran, a boje koje obilježavaju ovaj dom boje neba – plava i brončana. Kvalitete koje imaju ova tri znaka zodijaka, a koje ih vežu uz Ravenclaw su, u prvom planu – društvenost i inteligencija. Ovaj dom iznad svega cijeni um, znatiželjnost i znanje. Njihove su prostorije smještene na vrhu kule i jedini način da se u njih uđe je da budeš dovoljno pametan i da možeš riješiti zagonetku na ulazu. Učenike koji su u ovom domu svi vole, iako su ponekad malo čudni. Obožavaju stjecati nova znanja, zbog čega neki od najpametnijih učenika upadaju upravo ovdje.


Najčešći stereotip koji se veže za ovaj dom je da su tu svi negativci i zlikovci. Iako je to djelomično istina, uz Slytherin se vežu i neke lijepe osobine. Oni su lukavi, snalažljivi i jako ambiciozni. Zbog tih osobina ih mnogi gledaju kao da su negativci, ali sva tri ova znaka znaju da je to totalno pogrešno shvaćanje, iako im je nekada to teško dokazati drugima. Još jedna pozitivna karakteristika Slytherina je da su vjerni jedni drugima i imaju čvrstu povezanost, gotovo da su kao prava velika obitelj. Uz to sve su i prava zlopamtila, ali nitko nije savršen pa tako ne mogu biti ni Slytherini.

Slytherin: Rak, Škorpion, RibeFoto: Imdb

M.T.

Pogledajte još:

Oni naprave više štete nego koristi – ovi znakovi zodijaka NE ZNAJU davati dobre savjete

[HOROSKOP] Saznaj što trebaš odjenuti za prvi dan škole s obzirom na svoj znak u zodijaku

[HOROSKOP] Saznaj kako bi te ljudi u školi opisali prema tvom znaku u zodijaku

Horoskop gryffindor domovi slytherin harry potter hufflepuff znakovi zodijaka ravenclaw

Još vijesti