Studentski centar Rijeka

Goran Manestar novi je ravnatelj Studentskog centra Rijeka.

On je bio jedan od kandidata za ovu poziciju koji ne dolazi iz sveučilišnog sustava, već se kao magistar ekonomije do sada bavio poduzetništvom, piše Novi list.

U svom je programu istaknuo kako mu je prioritet nastavak i povećanje aktivnosti u suradnji sa studentima, i to na način da će se SC više involvirati u aktivnosti poput brucošijade, tematskih događaja, sportskih aktivnosti i slično.

Bolja izolacija domova, novi paviljon…

Također, u planu ima i povećanje kvalitete, ali i kvantitete studentske infrastrukture, što se odnosi na preuređenje doma "Ivan Goran Kovačić" te izgradnjom novog paviljona na prostoru kampusa kako bi povećali smještajne kapacitete.

Studentsko naselje Trsat

Uz to, u planu je i povećanje energetske učinkovitosti, odnosno povećanje toplinske izolacije starijih objekata te optimizacija sustava grijanja i hlađenja.

"Kontinuirano treba raditi na izmjeni dotrajalih soba i na taj način povećavati kvalitetu smještaja. Prijaviti se na europske fondove i pratiti mogućnosti koje se otvaraju novim Nacionalnim planom oporavka i otpornosti", kazao je.

Slika nije pronađena Ljetni hit! SC organizira prvi izlet brodom za studente: Evo detalja o cijeni, polasku, tulumu...

Vrtić za djecu studenata

Manestar je također spomenuo da bi Studentski centar morao imati i odgovornost u odnosu na studente te im pružiti adekvatnu podršku. Kako kaže, treba raditi na ukidanju svih poteškoća koje studentima otežavaju njihovo studiranje, pa je tako najavio i otvaranje vrtića kao oblika prihvaćanja roditeljstva tijekom studiranja kao regularne pojave.

Slika nije pronađena Ovaj Studentski centar ima novog 'misterioznog' ljubimca: Možete li pogoditi o kojoj se životinji radi?

"Također je potrebno sustavno pristupiti problemu nedostatka integracije štićenika domova za nezbrinutu djecu u obrazovni sustav i društvo", kaže.

Objavljena je rang lista!

Manestar planira da bi Centar mogao biti i poveznica između studentskih projekata i inicijativa s poduzetnicima, a kaže i kako je nužno poduzeti aktivne mjere povezivanja Centra, Grada, općina i lokalnih poduzetnika s ciljem zajedničkog pristupa rješavanju potreba lokalne zajednice i studenata.

Slika nije pronađena NJAM! Novo slatko iznenađenje u dvije menze za samo 2,5 kune: Fine kreme u čaši

"Cilj našega rada bit će održivi razvoj Centra kroz suradnju sa zajednicom i u pitanjima očuvanja okoliša i zaštite prirodnih resursa, izgradnji boljeg društva i potrebnoj većoj brizi za zajednicu kroz kreiranje posebnih usluga, ugovaranjem poslovnih suradnji te organiziranjem edukativnih radionica i projekata čiji su krajnji korisnici studenti, ali i drugi pojedinci i društvo u cjelini", zaključuje Manestar.

izvor: novilist.hr

Još vijesti