Slika nije pronađena

Veganska aktivistica Shakira Free Miles nedavno je dobila otkaz na Royal Veterinaty College u Londonu nakon što je oslobodila puricu i držala je u svom sveučilišnom stanu unatoč jasnim zabranama, piše Telegraph.

Shakira Free Miles radila je u bolnici za životinje u Camdenu, Londonu kada je spasila bolesnu pticu imena Dorothy i odvela je u bolnicu dva dana nakon Božića 2018. godine, rečeno je na saslušanju. Dva mjeseca kasnije, purica Dorothy otkrivena je u njenom sveučilišnom stanu kada je policija izvela raciju zbog sumnje da je Miles umiješana u Animal Liberation Front, skupinu aktivista za prava životinja koja je poznata po uklanjanju životinja s farmi i laboratorija. Na saslušanju nisu spomenuli kako je Miles uspjela dobiti Dorothy.

Slika nije pronađena Studenti šalju hrčka Homku u svemir: Postat će prvi astronaut svoje vrste

„Politika zabrane kućnih ljubimaca“

Policija je potom kontaktirala Royal Veterinary College koji je suspendirao Free Miles, da bi je nešto kasnije i otpustili jer je prekršila „politiku zabrane kućnih ljubimaca“, a puricu Dorothy preuzela je udruga za zaštitu životinja, piše Telegraph.

„Znala je da ne smije imati životinje u stanu, ali je smatrala da mora nešto učiniti jer bi inače purica uginula“, rečeno je na sudu. Osim što su je otpustili zbog držanja kućnih ljubimaca u sveučilišnom stanu, otkaz je dobila i zbog povezanosti dotične s ilegalnim aktivnostima koje provode ekstremne skupine za prava životinja.

Pokušala je tužiti fakultet

Kako se sama opisala na svojem Facebooku, Miles je „aktivistica za oslobođenje“ i „etička veganka“. Miles je pokušala tužiti fakultet tvrdeći da je diskriminirana zbog svojih etičkih veganskih uvjerenja i da je nepravedno otpuštena, no sud je utvrdio da je njeno neovlašteno korištenje i uklanjanje životinja u pokušaju da im smanji patnju nije filozofsko uvjerenje te je odbacilo njenu tužbu.

Sveučilište je pokrenulo svoju istragu u kojoj su otkrili njene objave na društvenim mrežama na kojima je Miles viđena kako drži svinju u Barceloni s opisom: „Meat the victims – Jedan ima moralnu odgovornost za nepoštivanje nepravednih zakona“.

Istraga je također otkrila da je Miles liječila zeca koji je uhvaćen tijekom racije na farmi koja je bila prikazana u dokumentarcu na britanskoj televiziji pod naslovom „Kako ukrasti svinje i utjecati na ljude“.

Slika nije pronađena Mačka Suki 'diplomirala' na fakultetu: 'Odslušala je sva moja zoom predavanja'

Njeno uvjerenje da je moralno dužna poduzeti pozitivne radnje kako bi smanjila ili spriječila patnju životinja, što je uključivalo nezakoniti ulazak na tuđi posjed i uklanjanje životinja, nije bilo filozofsko uvjerenje“, zaključio je sudac na njenom slučaju.

Izvor: telegraph.co.uk

 

Još vijesti