Aloe vera i sukulenti

Kako bi život u studentskom domu ili studentskom stanu bio ugodniji, studenti često svoje prostorije ukrase cvijećem i biljkama. No, akademske obaveze, kao i one poslovne, često ih sprječavaju da pravovremeno brinu o biljkama, zalijevaju ih na vrijeme i paze kako ne bi uvenule.

To ne znači da ne postoje biljke koje zahtijevaju minimalnu pažnju i brigu! Baš takve biljke idealne su za studente zatrpane obavezama koji često zaborave da posjeduju biljke. Zato provjeri koje biljke izdvaja Health Line kao one koje ne treba često zalijevati i koje ne iziskuju svakodnevnu brigu!

Aloe Vera

Ova biljka će biti sretnija kada nju zaboraviš, nego kada prečesto brineš o njoj! Radi se o biljci koja se izuzetno rijetko zalijeva, a jedino što joj je potrebno je neizravno svijetlo.


Idealna količina vode Aloe veri se daje na mjesečnoj razini, a bitno je da se zemlja u potpunosti osuši prije idućeg zalijevanja.

Zamija

Zamija ne samo da također ne treba puno zalijevanja, već se tvrdi da je ovo biljka koja će vam donijeti novce i sreću. Nije joj potrebno puno, već nešto slabog svijetla, a također se zalijeva svega jednom u mjesecu.

Sukulenti

Sukulenti ne samo da ne traže puno pažnje, već se pojavljuju u različitim oblicima koji mogu upotpuniti tvoju studentsku sobu ili stan.


Mnogi tvrde da su upravo sukulenti idealne biljke za početnike, a ako i uvenu ili odumru, to je najčešće zbog previše vode ili zbog premalo svijetla. Zato je njima potrebno jarko, ali neizravno svijetlo, a zalijeva se na mjesečnoj razini.

Bambus

Bambusi su također idealni za studente, ali ako možeš, biraš uvijek sretni bambus za kojeg se tvrdi da također donosi sreću! Bitno je da ima svijetla, ali ne direktnog uperenog, a zalijeva se svaka dva mjeseca.

Kaktus

Opće je poznato da su kaktusi zaista, ali zaista vrlo jednostavni za korištenje i ako ti kaktus propadne – stvarno nisi tip za biljke.

Također im je potrebna svijetlost i zalijevaju se svega jednom mjesečno, ako i toliko. Zemlja im nikada ne smije biti vlažna prije ponovnog zalijevanja.

Zeleni ljiljan

Ova biljka se još naziva i biljka pauk, ali je kod nas poznatija kao zeleni ljiljan. Za nju se tvrdi da djeluje kao pročišćuje zrak, a potrebno joj je samo neko jarko, ali ne direktno svijetlo. No, ona se zalijeva nešto češće od drugih, i to na tjednoj razini, što i dalje nije toliko često u odnosu na neke druge biljke.
 

Još vijesti