Makeup lookovi s dodjele Zlatnih globusa

Svaki crveni tepih i tip-top sređene zvijezde koje prošeću po njemu, samo su nam smjernice o modnim i beauty trendovima.

I dok smo jučer bili očarani haljinama i outfitima, red je da danas analiziramo makeup slavnih glumica i rezoniramo koji su to trendovi u šminkanju apsoluti hit.

Margot Robbie

Zvijezda Babylona na dodjeli nagrada pojavila se s vrlo prirodnim makeup lookom. Iako je njezina makeup artistica rekla kako su koristile puder Alleven Color Shield, njezina koža ne izgleda zacementirano. Uz malo rumenila, minimalno sjenila i maskare na očima te ružem za usne koji se savršeno stopio s bojom kože, Margot je pokazala kako i manje može biti više. Ovim jednostavnim makeupom Margot je istaknula svoju prirodnu ljepotu.

 

 

Jenna Ortega

Možda naglašavanje očiju makeup-om i nije neki novi trend, ali je svakako novi trend tzv. „siren eyes“. Riječ je o makeup-u očiju koju uključuje dramatičan izgled napravljen eyelinerom, olovkom za oči ili paletom sjenila za „smokey eyes“, uz neizostavno naglašavanje trepavica. Njezin se vizažist držao onog starog pravila da ne možete istodobno naglašavati oči i usne pa su odabrali nude ruž, u boji njezine kože.

 

 

Emma D'Arcy

Zvijezda serije „House of Dragon“, došla je na crveni tepih s nacrtanim suzama. Ovaj dramatičan look ima prizvuk glam grungea, koji će tek biti jedan od trendova u 2023. godini, inspiriran 90.-tima.

 

 

 Lily James


Još jedan prirodni look. Naglašena je blistava koža, nježno konturiranje i usne po receptu Hailey Bieber, tzv. „glazed donut usne“.

 

 

Zaključak

Uz navedene zvijezde, ali i druge slavne osobe poput Selene Gomez, Anye Taylor Joy ili Michelle Williams, zaključujemo kako će makeup look s kojim ističemo prirodnu ljepotu, biti totalno u modi tijekom 2023. godine

I dok smo godinama matirali kožu, kako bi suzbili njezin sjaj, u 2023. situacija je skroz drugačija. Prirodni sjaj lica opet se naglašava. Dozvoljeno je igrati se s highlighterima i rumenilom, za opušten i svjež izgled lica.

 

 

Sljedećih ćemo mjeseci naglašavati oči različitim tehnikama sjenčanja, a dok će za usne biti popularan „glazed donut “, kakav nam je pokazala Hailey Bieber. Nakon godina mat ruževa, vraćamo se sjaju i hidratiziranim usnama.

Ako malo bolje razmislite, svi ovi trendovi u šminkanju, koji uključuju povratak devedesetih, grunge look, klasični nježni glam look i naglašavanje prirodne ljepote, trendovi su koji su potekli od TikTok beauty blogerica.

Stoga, mogli bismo reći kako zvijezde na crvenom tepihu ne postavljaju više make up trendove, već makeup trendovi dolaze s TikToka, a zvijezde s A liste također ih odlično kopiraju.

 

make up trendovi Zlatni globusi makeup trendovi s crvenog tepiha zlatni globusi 2023 prirodni look glazed donut usne sjaj lica tiktok beatuy blogerice

Još vijesti