Bella Hadid i Emily Ratajkowski

„Buccal fat removal“ je operecija koja uključuje uklanjanje masnih jastučića s donjeg dijela obraza.

Iako to baš i ne bi priznale, slavne su se dame podvrgnule takvim operacijama. Odjednom su im lica postala stanjena, obrazi uvučeni, a jagodice istaknute.

 

 

 

Iako se one kunu da je u pitanju samo drugačiji način šminkanja, izraženije konturiranje i slično, mnogi estetski kirurzi prepoznaju da su se podvrgnule kirurškom zahvatu u kojem su uklonile tzv. „bukalnu masnoću“.

Bukalna mast izvlači se kroz mali rez koji se radi unutar usne šupljine pa izvana nema nikakvih vidljivih ožiljaka. Kako navode estetski kirurzi, zahvat traje vrlo kratko, radi se pod lokalnom anestezijom i oporavak je kratkotrajan.

 

 

Manekenka i influencerica Chrissy Teigen je o svemu otvoreno progovorila i priznala kako joj se sviđaju rezultati zahvata. Kako taj trend dolazi od zvijezda poput Kylie Jenner, Belle Hadid, Emily Ratajkowski, posljedično o tome sanjaju i mnoge djevojke diljem svijeta koje svoje uzore vide baš u tim zvijezdama.

 

 

No, estetski kirurg Kirk Lozada, koji o rezultatima svojih zahvata govori na TikTok računu i YouTube kanalu, upozorio je u intervju za časopis The New York Times, kako uklanjanje bukalnih masnih jastučića s obraza nije za sve.

Neki bi se nažalost mogli kajati nakon ovakvog zahvata. „Postupak je trajan, a bukalni masni jastučići nisu nešto što bi se moglo obnoviti. Stoga, kako lice stari, tako bi moglo sve više početi izgledati utonulo“, objasnio je Kirk.

 

 

Ok, možda ćete danas imati izražene konture i izraženije jagodice, ali s vremenom i sa starenjem, mogli biste početi žaliti zbog takve odluke. Naime, kako čovjek stari, tako i prirodno gubi volumen i punoću lica, a bez bukalne masnoće možemo si stvoriti efekt ispijenog lica i posljedično preranog starenja.

Bilo kako bilo, izbor o estetskim operacijama stvar je svakog pojedinca. No, važno je zapamtiti da moramo voljeti svoje tijelo i da ne moramo uvijek težiti modnim trendovima. Trendovi u ljepoti dolaze i prolaze, a koliko je neki pojedinac lijep i privlačan, ovisi o njegovoj osobnosti i karizmi.

Ljepota je upravo u različitosti, a svijet bi bio dosadan kada bismo sve izgledale isto.

 

uklanjanje bukalne masnoće buccal fat removal estetska operacija uklanjanja masnih jastučića

Još vijesti