Zvijezde koje su proslavile #cleangirlbun

Zavoljeli smo punđe kakve nose slavne zvijezde poput Belle Hadid, Hailey Bieber ili Kendall Jenner.

Dapače, tzv. „clean girl punđa" mogla bi se proglasiti jednom od najpopularnijih frizura u 2022.-oj godini, a žene diljem svijeta su je zavoljele, jer s njome u potpunosti u prvom planu budu njihove crte lica.

No, omiljene zalizane punđe podrazumijevaju čvrsto začešljavanje kose i grubo pričvršćivanje visoko na glavi. No ukoliko je prečesto nosite, takva bi vam frizura mogla uzrokovati tzv. trakcijsku alopeciju.

 

 

Riječ je o gubitku kose koji je uzrokovan povlačenjem vlasi, što uzrokuje napetost u samom folikulu dlake. Ako se folikul jako ošteti, može ostati ožiljak, a na tom mjestu, kosa bi mogla prestati rasti.

Jedna je trihologinja (liječnica koja je usko specijalizirana za dijagnostiku i liječenje kose i vlasišta) na svom Instagram profilu upozorila je o problemu nošenja zalizanih punđi i visokih konjskih repova. Naime, kosa u prednjem dijelu prečvrsto prianja uz glavu ili je pretjerano zalizana, što može uzrokovati ispadanje i konačno ćelavljenje kose, upozorila je dr. Taylor Rose. 

 

 

Upozorenje je stiglo i iz Američke akademija za dermatologiju, gdje savjetuju ljude da izbjegavaju nošenje čvrsto stegnutih frizura. Oni koji pak tome ne mogu odoljeti, trebali bi svakako provjeriti ima li ispucalih vlasi oko čela, jesu li primjetili možda bol, peckanje ili kraste na prednjim dijelovima vlasišta, koja se najgrublje povlače za potrebe zalizanih punđi ili visokih zalizanih repova.

Dakle, ako vam se i dopadaju takve frizure, pokušajte ih ne nositi prečesto, jer to je nešto zbog čega biste si mogle stvoriti probleme, oćelaviti i u konanici požaliti.

clean girl bun visoko stegnuta punđa zalizana punđa punđa kakvu nosi Bella Hadid punđa Kendall Jenner visoki konjski rep frizure štetne za vlasište

Još vijesti