Exteriorglam

Zvijezde poput Belle Hadid, Kendall Jenner ili Selene Gomez, popularizirale su visoki zaglađeni konjski rep.

Pogotovo je postao popularan, otkako je buknula popularnost „clean girl estetike“ koju je proslavila Hailey Bieber.

Mnoge djevojke i žene kopiraju ono što su vidjele na društvenim mrežama što uključuje i savršeno zaglađeni i utegnuti visoki konjski rep. Među njima je i jedna beauty influencerica koja je svakako požalila zbog te odluke. Naime, i ona je često radila takvu zalizanu frizuru, a nakon toga je uslijedilo neugodno iznenađenje.

 

@exteriorglam I’m shook🥴 #braidedponytail #hairloss #baldspot ♬ original sound - Exteriorglam

 

Naime, na vrhu tjemena joj je ispala kosa i sada je ostala ćelava na tom dijelu glave. 

U komentarima su joj se javile mnoge cure koje su priznale da im se nakon kontinuiranog nošenja takve frizure, dogodio isti problem. U komentarima je nesretna cura objasnila kako je imala osjećaj zatezanja dok je nosila konjski rep, ali da svejedno nije odustala od te frizure i onda se dogodilo to što se dogodilo. 

Triholozi (liječnici usko specijalizirani za dijagnostiku te liječenje kose i vlasišta) upozoravaju na probleme koje učestalo nošenje visokih konjskih repova ili visokih zalizanih punđi mogu stvoriti.

Do trakcijske alopecije, o kojoj smo pisali OVDJE, dolazi upravo zbog pretjeranog nošenja ovakvih frizura koje podrazumijevaju grubo začešljavanje kose i pričvršćivanje visoko na glavi.

zalizani konjski rep visoki konjski rep konjski rep uzrokovao ćelavost napravila frizuru poput Hailey Bieber i oćelavila oćelavila zbog konjskog repa

Još vijesti