Kim Kardashian i Mario Dedivanovic

Proteklih smo nekoliko godina opsjednuti konturiranjem, a na to nas je „navukla“ Kim Kardashian. Ta je tehnika šminkanja postojala i prije Kim, ali ona i njezin vizažist Mario Dedivanović, definitivno su je proslavili i pokrenuli cijeli jedan fenomen u makeup industriji.

Milijuni i milijuni djevojaka i žena snimale su tutoriale, kombinirale i preporučale razne proizvode te pokušale konturirati lice. No društvenim se mrežama sada proširio jedan novi viralni trend, koji je vrlo sličan konturiranju, a naziva se „tantouring“ ili slobodnim prijevodom „tanturiranje“.

Što bi to bilo? Kao što sam naziv sugerira, tanturiranje (engl. tan – preplanuli ten), tehnika je konturiranja u kojoj se koristi krema za samotamnjenje, za stvaranje dugoročnog učinka.

 

@kamgregory #ad tanning hack🤎 ft @sttropeztan i absolutely love this trick and it works for EVERYONE<3 #sttropeztan #glowfest ♬ original sound - kamille <3

 

Dakle, cure nanose kremu za samotamnjenje na sve one točke na licu koje i inače konturiraju, poput jagodica, linije čeljusti i na nos. Ovo je način šminkanja čiji efekt traje danima, a koji dodaje i suptilnu preplanulu boju vašem licu.

Cure su oduševljene jer zahvaljujući tanturiranju, izgledaju kao da su našminkane već od ranog jutra.

 

 

@freshlybakedldn Brand match made in heaven. 👀 #freshlybakedldn #cococosmeticsbychloe #tantouring #tanningroutine #selftan #viral #contour ♬ original sound - Freshly Baked LDN

 

 

 

Važno je da prije nanošenja kreme za samotamnjenje napravite piling lica, kako zbog mrtvih stanica na koži ne bi došlo do neujednačenosti tena. Prije nanošenja kreme za samotamnjenje, hidratizirajte kožu kremom koju koristite u svakodnevnoj njezi.

Ukoliko imate jako svijetli ten, možete pričekati ljetne mjesece za isprobavanje ovog postupka ili pokušati već sad s ovom tehnikom, ali uz preporuku da ne nanesete previše kreme za samotamnjenje. Ne želite riskirati da vam proizvod za samotamnjenje baš jako odskače od vašeg prirodnog tena.

Naravno, ako budete izvodile ovako nešto, bilo bi poželjno da na ruke navučete rukavice, kako u procesu tanturiranja ne bi bili zahvaćeni dlanovi ili prsti pa da kasnije na rukama nemate neujednačene mrlje. 

tanturiranje što je tanturiranje tanturiranje nova tehnika konturiranja krema za samotamnjenje

Još vijesti