Slika nije pronađena

Krema za samotamnjenje mnogim je djevojkama savršeni alat za preplanuli ten tijekom cijele godine. No, jeste li znali da istom kremom možete (polu)trajno konturirati svoje lice?

Društvena mreža TikTok do sada se pokazala jako korisnim izvorom trikova, hackova i DIY tehnika. No ovaj posljednji trend, prikladno nazvan tantouring, je pomalo zastrašujući. Naime, riječ je o tehnici trajnog make upa koja uključuje konturiranje lica kremom za samotamnjenje. Jednostavno rečeno, krema za samotamnjenje kistom se nanosi na one dijelove lica na koje biste inače nanijeli puder za konturiranje ili bronzer: na čelo, nos, ispod brade i ispod jagodičnih kostiju. Nakon što se krema za samotamnjenje ispravno nanese, treba pričekati par sati ili ostaviti da se boja razvije preko noći. Idealni rezultat ove tehnike trebalo bi biti definirano i preplanulo lice s naizgled prirodnim konturama.  

@brittanybearmakeup

Permanent tan using self tanner ! ##diy ##makeuphack ##hack ##lifehack ##keepingbusy ##lifeathomequiz

original sound - brittanybearmakeup
@ccclarke

TANTOURING!? Lol I’ve been doing this for years - my face is SNATCHED even with no makeup##fyp ##makeuptutorial ##faketan ##foryou ##foryoupage ##trending

original sound - ccclarke

Međutim, proces nije tako jednostavan kakvim se čini. TikTok je prepun djevojaka koje su isprobale ovaj trend i kojima je on bio potpuni fail.

@tressastovern_

Should there be a pt 2 results ##fyp ##lifeathomequiz ##keepingbusy ##gonewrong

original sound - brittanybearmakeup

Razlika između uspjeha i užasa leži u korištenju ispravne nijanse kreme i pravilnog blendanja. Za početak, trebate izabrati kremu, pjenu ili sprej koji neće drastično potamniti vašu kožu. Izaberite preparat koji će vam dati prirodno preplanuli efekt jer će takva krema osigurati da kontrast između vaše prirodne boje kože i kontura bude blag. U tom slučaju, čak iako zeznete, rezultati neće biti toliko drastični da ih nećete moći prekriti. Osim toga, ključni korak u ovoj tehnici je blendanje. Odaberite čupavi kist za make up i blendajte dok ne postignete savršeni prijelaz između kreme za samotamnjenje i vaše kože. Jedino tako ćete postići prirodno definirani look kakav želite. Rezultati tantouringa su polu-trajni, stoga pažljivo pratite upute kako biste izbjegli katastrofu. Efekt može trajati par dana ili čak do tjedan dana, ovisno o vrsti kreme za samotamnjenje i proizvodima za čišćenje lica koje koristite. Ako je ispravno učinjena, ova tehnika će vam omogućiti da se ne morate šminkati jer ćete imati blistavo, definirano i preplanulo lice. Zato je idealna za ljetne dane kada ne želite stavljati make up, a želite izgledati savršeno na plaži ili bazenu. Ako se odlučite isprobati ovaj neobični beauty trend, želimo vam sreću s eksperimentiranjem.

Foto: TikTok/ Shutterstock.com - Veles Studio

M.B.

Pogledajte još:

Kako nositi ljetni make up trend koji obožavaju Kendall, Kylie i RiRi – neonske nijanse na očima?

Za zavodljiv pogled ispod obrva: Izgledaj kao Bella i Kendall uz ovaj make up trik - potrebna ti je i britvica

Primer za kojim je poludio svijet: Rasprodan je u tren oka na svim web shopovima i dućanima uživo

trend koturiranje krema za samotamnjenje konturiranje lica

Još vijesti