Šminkanje

Šminka je kreativnost i način samoizražavanja. Međutim, i u svijetu make up-a ima nekih starih pravila i vjerovanja, koja još uvijek možete negdje od nekog čuti, ali koja jednostavno više ne vrijede i koja slobodno kršite.

Koja su to točno, saznajmo u nastavku.

1. Crvenokose ne smiju nositi crveni ruž

Prije su ljudi govorili kako bi crvenokosi trebali izbjegavati crvenu boju i odlučiti se za hladnije tonove. Ako ste crvenokosa koja želi nositi crveni ruž, budite uvjereni da ćete itekako izgledati fantastično s crvenim usnama. Trik je samo u tome da pronađete savršenu nijansu crvene.

Djevojka s crveni ružem Misliš da crveni ruž nije za tebe? Za svaku curu postoji idealna nijansa, a mi ti otkrivamo kako je saznati

2. Ne smijete istodobno naglašavati oči i usne

Vjerojatno ste čuli da se prilikom nanošenja make up-a morate fokusirati samo na jednu stvar. Dakle, ako naglašavate oči, ne možete naglasiti i usne. No, to su gluposti. I same znate koliko može biti super ako napravite smokey eyes i kombinirate ih uz neki dramatičniji ruž za usne. Idealno je za večernji izlazak kojim dobivate vibru „femme fatale“.

 

 

3. Ne možete nanositi tuš ako imate spuštene kapke

Cure sa spuštenim kapcima mogu nositi tuš. TikTok nas je već odavno naučio za tzv. „puppy eyeliner“ i da umjesto linije koja se od ruba trepavice povlači gore, ta se linija okreće prema dolje. Ključno je da pratite liniju oka i da ne pokušavate promijeniti svoj prirodni izgled očiju.

puppy eyeliner za oči sa spuštenim kapcima Imate spuštene kapke i zbog toga ste odustale od eyelinera? Evo kako nanijeti tuš za oči za „vau efekt“

4. Neonske boje i šljokice nisu za odrasle djevojke

Svjetlucava šminka i živopisne boje mogu vam u trenu popraviti raspoloženje. Osim što izgleda nevjerojatno dobro, na TikToku je tzv. „dopaminsk make up totalno zaludio cure, a temelji se upravo na upotrebi čim više boja i šarenila te dođe kao svojevrsna terapija bojama.

Dopaminski makeup Dopaminski makeup: Trend u šminkanju koji podiže raspoloženje i poboljšava mentalno zdravlje

5. Šminkaju se samo nesigurne cure

Možda ste već puno puta čule od zlobnika kako se šminkate zbog suprotnog spola ili zbog osjećaja nesigurnosti. Možda ste čak i od vlastitog dečka čule kako ste prirodno lijepi i da vam ne treba šminka. No, vi se ne šminkate zbog nikog drugog, već zbog sebe same i zbog toga što uživate u svojim slatkim malim ritualima svakog dana. Tko god vam što rekao, vi samo budite svoje. 

 

stereotipi o šminkanju mitovi o šminkanju koji ne vrijede šminkaju se nesigurne cure spušteni kapci i eyeliner neonske boje i šljokice istodobno naglašavanje oči i usana smokey eyes i crveni ruž

Još vijesti