Dopaminski makeup

Sitnice život znače i one mogu uljepšati dan, a tako i dobar makeup može podići raspoloženje. Jedan novi trend u šminkanju upravo cilja na to, da vas oraspoloži, čak i kad prolazite kroz tužne trenutke u svojem životu.

Na TikToku hashtag „dopamine makeup“ broji preko 531 milijun pregleda i čini se da je osvojio cure diljem svijeta. Totalna je suprotnost „clean girl estetici“ kroz koju se promiče svjež, jednostavan i prirodan izgled.

 

@beautycrewau The clean girl era is officially over and dopamine glam is here to stay 💅🏼✨🌈 #dopamineglam #dopaminebeauty #cleangirl #makeupinspo #dopaminesdressing ♬ Top Off - Gunna

 

Znamo da je dopamin hormon sreće pa bi dopaminski makeup sukladno tome trebao biti makeup koji nas čini sretnima. I prema TikTokerima, čini se da to uspijeva. Dopaminski makeup se fokusira na upotrebu čim više boja i čim više šarenila. Ovaj TikTok trend u šminkanju govori o pozitivnosti, radosti i podizanju raspoloženja kroz terapiju bojama.

Neki u ovakvoj vrsti šminkanja vide trendove iz osamdesetih. Bilo da se radi o hrabrom rumenilu, svjetlucavim kapcima neonskih boja, ali jedno je sigurno – nude nijanse ovdje su totalno out baš kao što su bile i u vrijeme ludih osamdesetih. 

Mnogi koji su iskušali ovu vrstu šminkanja, slažu se oko iste stvari, a to je da ovakav otkačeni makeup i upotreba upečatljivih nijansi mogu donijeti oslobođenje od napetosti i osjećaj sreće, nakon depresivnih životnih epizoda. Pa ako prolazite kroz stresna životna razdoblja, ništa vas ne košta pokušati s ovim.

 

@rene_marieee do u like my jonas brothers shirt ❇️ #grwm #dopaminemakeup #greenmakeup ♬ original sound

 

 

dopaminski makeup dopaminsko šminkanje šminkanjem do mentalnog zdravlja makeup za mentalno zdravlje makeup za podizanje raspoloženja dopamine makeup

Još vijesti