Skincare rutina

Ako u životu generalno volite pojednostavnite stvari, onda će vam i se svidjeti i novi trend u svijetu skincarea, koji bismo mogli kratko i jasno opisati „manje je više“.

Znate kako rutina u njezi kože (bilo lica, bilo tijela) često puta uključuje više koraka, a samim time i više proizvoda u našoj kupaonici. Sve to ponekad može biti zamorno, kako vremenski, tako i novčano.

Zato se u svijetu skincarea pojavio novi trend. Riječ je o tzv. „skinstreamingu“ ili pojednostavljenoj rutini u njezi kože. Dakle, od sada u njezi kože više ne biste trebali imati npr. 10 proizvoda, već 3 ili 4 osnovna. Cilj ovog trenda je eliminirati nepotrebne proizvode ili korake u svojoj rutini i usredotočiti se na one, koji vašoj koži čine najveću uslugu.

 

@girlgetsglazed Have you heard of skin streaming? Its minimizing your skincare routine to just the basics. This is an exampme AM skin routine. #skinstreaming #minimalskincare #basicskincareroutine #skincarebasics #morningskincarehacks #skincaretrends2023 ♬ golden hour - Ruel Remix - JVKE

 

Kako znati je li skinstreaming za mene?

Za početak, morate biti svjesni svog tipa kože, kako biste znali što ona treba, odnosno koji sastojci su poželjni, a koje izbjegavati. Npr. ne ćete se usrećiti baš ako imate masnu kožu i na lice svakodnevno nanosite kremu na bazi kokosovog ulja (ulja koje nije za masnu kožu). Dakle, ako ste minimalist po pitanju njege kože, svakako vodite računa da ono malo što stavljate na kožu, bude točno ono što vašoj koži treba. Ako pak imate problema s aknama, rozaceom ili nešto drugo i ako vam je dermatolog prepisao točno određene proizvode i korake u njezi kože, onda skinstreaming nije za vas.

Koje su prednosti skinstreaminga?

Prvo i osnovno – to je ušteda novaca. Nadalje, koža će vrlo vjerojatno bolje upiti sastojke jednog proizvoda, nego njih deset. Možda ste puno puta čuli od svojih baka npr. kako su u svojoj rutini koristile samo jednu kremu. S tim bi se složili i mnogi skincare stručnjaci danas, a to je da ne trebate nanositi gomilu proizvoda da bi vam koža imala zdravi sjaj. Osim što je ovakav način promišljanja i ekološki prihvatljiviji, moramo spomenuti i prednosti u smislu smanjenja rizika od iritacija kože koje mogu biti povezane s nanošenjem prekomjerne količine različitih proizvoda na kožu.

 

@ricrdoron Skin Streaming is a way to simplify your skincare routine. This is the perfect time to do so, since the weather is a lot warmer. To shorten your Morning Skincare Routine, use some multi-purpose and multi-use @Lancôme products found at @sephora . 25% off all Lancome Skincare at Sephora today 7/7 only #skinstreaming #morningskincare #simpleskincareroutine #LancomePartner ♬ original sound - Ricardo Ron | Beauty+Lifestyle

 

Koji su osnovni proizvodi za skinsreaming?

Ako npr. govorimo o njezi lica, sve što vam treba je odgovarajuće sredstvo za čišćenje, antioksidans po želji (npr. vitamin C) te večernja i dnevna krema za lice (poželjno sa SPF zaštitom koja vam je posebice potrebna u ljetnom periodu dok su sunčeva zračenja izražena).

 

skinstreaming manje je više ušteda novaca i njega kože minimalizam u njezi kože pojednostavljena rutina u njezi kože

Još vijesti