Proljetni outfit

Kupovanje u second hand dućanima se razlikuje od kupovanja u običnim dućanima i zato shoppingu second handu moraš i pristupati drugačije i drugačiji si postaviti ciljeve što kupiti.

U second hand nije dobro ići s vizijom u glavi, već otvorenog uma. Tako ćeš pronaći puno bolje stvari. Ako tražiš majicu, nemoj previše razmišljati o tome kakvu točno želiš, već samo pogledaj što se nudi i onda odluči sviđa li ti se nešto. Kada zamisliš da želiš točno određeni kroj i boju, teško da ćeš se usrećiti u second handu. Ovakvi su dućani nekada prava škrinja s blagom. Tamo možeš pronaći robu kakvu u dućanima sigurno nećeš i imat ćeš komad koji je jedinstven, samo jedan, i koji neće nositi i svaka druga cura u gradu. Second hand dućana ima različitih, od onih gdje se kupuje na kilograme, tematskih s retro odjećom do poznatog Textile House lanca dućana. Nakon godina obilaženja second hand dućana, donosimo ti kratku listu stvari koje je čak i bolje kupiti tamo nego u običnom dućanu.

BeThrifty Zagreb Bili smo na velikom modnom buvljaku BeThrifty: 6 razloga zašto ga preporučujemo i 3 zašto ne

1.Majice kratkih rukava
Od jednobojnih klasika poput crne ili bijele do onih sa slikom. U second handu uvijek ima velika ponuda majica kratkih rukava, kroz sva godišnja doba, i možeš pronaći majice koje su totalno očuvane. Nekada cijene majica budu u dućanima malo pretjerane pa kada ti ih treba više, isplati se dio barem uzeti u second handu.

 

 

2.Košulje
Ponuda košulja je također dobra u second handu. Bilo da tražiš košulju ako se oblačiš malo ozbiljnije ili ako ti treba neka oversized koju ćeš ljeti prebaciti kada padne večer i spuste se malo temperature. Nemoj zaboraviti za oversized košulje baciti oko i na muški odjel. Definitivno možeš uhvatiti neke s kul dizajnom.

3.Minice
Zimske i ljetne suknjice su u second handu itekako dobro zastupljene. Ovi se komadi teže oštećuju tijekom nošenje, u usporedbi s na primjer majicama, pa su zato i najčešće skroz očuvane i nemaju tragove nošenja. Uvijek ima najrazličitijih modela, čak i nekih kakvih u dućanima nema.

 

 

4.Kratke hlačice
Pogotovo kratke traper hlačice. Još jedna stvar koje u second handu ima u izobilju, a ako ti se ne sviđaju one koje su u trendu, ovdje ćeš pronaći klasične modele.

5.Kaput/zimska jakna
Toliko smo se već puta iznenadili s ponudom zimskih jakni i kaputa u second hand dućanima. I to u pozitivnom smislu! Još ako dođeš kada je akcija na cijeli asortiman, možeš završiti sa super komadima za jako malo novaca. Često u ovom odjelu budu skrivene i jakne nekih skupih brendova koje ovako uhvatiš za super malu cijenu.

 

 

6.Torbice
Baci oko i na torbice kada ideš u second hand. To je kategorija koju se zna preskočiti, ali dogodi se da ima totalno kul modela. Baš zato što ih mnogi zaobiđu, kada si već tamo, baci oko. Pogotovo ako si u lovu za nekom manjom torbicom.

Second Hand ulovi Gdje sve možeš kupiti second hand odjeću? U Zagrebu smo pronašli čak 5 različitih opcija

7.Potkošulje i majice na bretele za ljeto
Ovo je jedan od osnovnih komada odjeće koji nam treba za ljeto, a ako trebaš nadopuniti svoju kolekciju s običnim potkošuljama i majicama na bretele, u second handu ćeš i ovdje pronaći super veliki izbor. Nekada ima i komada koji su iznošeni, ali samo treba kopati i kopati. Nitko neće ni znati da su iz second handa!

second hand odjeća Moda što kupiti u second handu koje komade gledati thrifting

Još vijesti