Manikura

Odlasci na manikure su mnogima normalna stvar koju rade redovito iz mjeseca u mjesec. Sve više cura radije bira umjetne nokte ili gel manikure i vrijeme je da naučiš kako se pristojno ponašati u beauty salonu.

Pod „pristojno ponašanje“ mislimo kako zapravo ne otežati manikerki dodatno život i pomoći joj da ti manikura ispadne što bolja. I tebi je u interesu da krajnji rezultat izgleda što bolje. Što bi to sve manikerke htjele da znamo i da počnemo redovito uzimati u obzir kada idemo na nokte? Izdvajamo ti 7 stvari koje bi trebali svi znati i kojih bi se trebali svi držati. Neke su jednostavno bonton, a neke su greškice koje možda radiš prije odlaska u salon, a zbog kojih ti manikura neće ispasti najbolje moguće. Prije odlaska na termin imaj na umu ovih 7.

1.Nemoj kasniti
Imaj razumijevanja. Iza tebe također netko ima termin. Manikerka bi mogla onda biti i pod stresom da mora požuriti, a to može dovesti do greški i loših nokti. Kasniti nije baš u redu ili još gore – odustati i ne pojaviti se bez da javiš da odustaješ. Ako i kasniš, točnije, ako vidiš da ćeš baš kasniti, javi koliko te neće biti. To je najmanje što možeš napraviti u tom trenutku.

Duhovi, bundeve, krv, crno i narančasto: 15 ideja za manikure za Noć vještica Halloween manikure Crni ombre U temi vještica +12 Šišmiši i cirkoni

2.Nemoj sama doma krenuti skidati i ljuštiti gel s nokta
Ako ti se dio gela u kutu nokta ili na vrhu nokta počeo ljuštiti ili se skinuo, nemoj sama krenuti dalje to čupkati, strugati ili na bilo kakav sličan način pokušavati skinuti. Ako ćeš tako skidati gel, oštetit ćeš si svoj nokat. To će samo otežati novu ugradnju.

 

 

3.Ne stavljaj kremu za ruke prije termina
Iako se inače preporuča da redovito koristiš kreme za ruke, točno prije termina u salonu ovo ipak ne bi trebala raditi. Ako si stavila kremu, to može utjecati na stavljanje gela ili umjetnih nokti – mogu se lošije primiti. Zbog toga ti se lak može brže početi ljuštiti ili umjetni nokti otpasti.

4.Nemoj skakutati po stolcu i mrdati se
Sjedi mirno. Ako ćeš skakutati i stalno se mrdati, a želiš na noktima neki dizajn, to baš neće biti tako lako izvesti. I veće su šanse da će manikerka zeznuti nešto. Nagli pokreti i mrdanje su stvari koje ne bi trebala raditi za svoje dobro da ti manikura ispadne što bolje.

 

 

5.Nemoj non stop uzimati mob u ruke
Isto je i s korištenjem mobitela. S obzirom da ti radi na rukama, najbolje bi bilo da ruke držiš što više na miru. Ako ćeš stalno uzimati mobitel i tipkati, to ju može ometati u poslu, i opet – završit ćeš s lošijom manikurom.

Slika nije pronađena Produlji trajanje svojih geliranih noktiju: Uz ovih 7 trikova očuvat ćeš ih dulje nego inače

6.Nemoj trgati i gristi zanoktice
Ako grizeš i trgaš zanoktice, postat će ti osjetljivije i bit će teže manikerki napraviti ti nokte bez da ti stvara osjećaj neugodnosti ili boli. Zanoktice mogu postati bolne ako ih trgaš i grickaš i izgledat će ružnije kada se stavi manikura jer će tada još više dolaziti do izražaja.

 

 

7.Nemoj jesti hranu ili raditi nešto što ti može ostaviti mrlje na noktima
Prije nego ideš na manikuru pazi da s proizvodima za samotamnjenje, hranom, bojama ili bilo čim drugim ne zamažeš nokte i ne ostaviš mrlje koje se ne mogu isprati. To može utjecati na krajnji izgled manikure ako stavljaš neke svijetle nijanse.

manikura salon za manikuru manikerka gel nokti loša ponašanja smetaju manikerkama ispasti lošiji nokti što ne raditi dok ti radi nokte

Još vijesti