Slika nije pronađena

Sve one cure koje redovito odlaze u salone na uređivanje noktiju i stavljaju gel manikuru znaju da ništa nije savršeno pa tako ni ovakvo lakiranje noktiju. Izgledat će bolje i izdržati dulje nego da kod kuće staviš obični lak za nokte, ali i ovakva će se manikura s vremenom 'izlizati'.

I onda ćeš odgađati odlazak na novu manikuru, i odgađati, a nokti će ti biti sve veća i veća katastrofa. Ne možemo zaustaviti rast noktiju, što bi sigurno pomoglo, ali možemo napraviti neke druge sitnice koje će pomoći da sve izgleda malo bolje ipak nešto dulje nego inače. Obično nakon dva tjedna situacija počne lagano ići prema lošijem, a kako bi nokti uvijek izgledali dobro, trebalo bi ih ići popravljati svakih mjesec dana. Ovi će trikovi to vrijeme između dvije manikure ipak malo produljiti. Evo što to sve možeš sama kod kuće napraviti da održiš gelirane nokte lijepima što dulje vrijeme.

1.Izbjegavaj jako vruću vodu
Dugo tuširanje ili izležavanje u kadi zvuči dobro, ali osim što ovako nešto nije dobro za tvoju kožu, nije dobro ni za tvoje gelirane nokte. Kada su ti ruke često i dugo u vrućoj vodi to će utjecati na gelirane nokte na način da će ti se lak početi 'podizati' i ljuštiti. Isto se događa i noktima kada ih nalakiraš običnim lakom kod kuće. Zato što manje vruće vode!

2.Pripazi da ti osoba u salonu koja ti radi nokte dobro sredi kožicu oko noktiju
Gdje god da ideš raditi svoju gel manikuru, bilo da je to u salon ili kod nekoga tko to radi doma, pripazi da početak postupka krene kako treba. Prije nego što ti se i krene stavljati gel, treba nokte pripremiti. Jedan od bitnih koraka u pripremi je micanje i rezanje kožice oko noktiju. Bilo da će je onom malom spravicom potisnuti ili negdje i odrezati, ovaj se korak ne smije preskakati jer će ti tako nokti dulje izgledati bolje.

3.Stavi tu i tamo na nokte ulje za zanoktice
Ne trebaš ovo raditi svaki dan, ali kada se god sjetiš, nanesi na zanoktice ulje namijenjeno za njih. To će ih nahraniti i hidratizirati i učiniti da sve skupa izgleda bolje na duge staze.

4.Napravi obrnuti ombre kada ti nokti malo previše izrastu
Sakrivanje izrasta je jedna od stvari koju cure redovito rade, bilo da se radi o izrastu na kosi ili u ovom slučaju izrastu na noktima. Nokti nam rastu, to ne možemo izbjeći ili zaustaviti, a što više narastu, to će gel manikura izgledati sve lošije i lošije. Osim ako se snađeš i zamaskiraš problem. Nokti su ti malo previše narasli i sada imaš prazninu između svog korijena nokta i gela koja izgleda užasno. Jednostavno ju na neko vrijeme zamaskiraj tako da napraviš obrnuti ombre sa šljokicama. U tu prazninu stavi šljokičasti lak koji imaš kod kuće i ta-da! Izgleda kao novo.

5.Malo porašpaj nokte
Rašpica ti može pomoći da nokte stanjiš kako bi se vidjela što manja razlika između geliranog dijela i nokta koji ti je počeo rasti. Samo trebaš taj prijelaz učiniti manje primjetnim, stavi novi sloj laka preko cijelog nokta i riješila si situaciju još na neko vrijeme.

6.Kada čistiš, stavi rukavice
Dođu uvijek oni dani kada treba mami pomoći s čišćenjem ili kada treba napraviti generalku u svojoj sobi. Umjesto da nokte namočiš u toplu vodu punu deterdženta, stavi gumene rukavice. Tako ćeš zaštititi nokte od svih kemikalija u proizvodima za čišćenje koje mogu oštetiti gel na noktima.

7.Budi oprezna
Zadnji savjet koji je bitan, ali koji često ne uzimamo ozbiljno je da trebaš biti oprezna. Nemoj noktima raditi stvari poput odljepljivanja naljepnica ili selotejpa, otvaranja kutija kada ti dođe narudžba s weba ili bilo što slično. Sve to oštećuje tvoje nokte i može pomoći u tome da ti se brže unište.

Foto: Shutterstock.com – progressman

Pogledajte još:

Nova metoda manikure koja je nježnija za nokte, dugo traje i lako se skida! Što je to dipping manikura?

Manikura kod kuće: Postignite savršeno uređene i lakirane nokte u nekoliko koraka s ovim essence proizvodima

Jedan će ti stajati najbolje: Koji je oblik nokta savršen za tebe s obzirom na to kako ti izgledaju prsti?

nokti gel nokti manikura gelirani nokti trajanje manikure

Još vijesti