Slika nije pronađena

Nekada se zaigramo i malo pretjeramo sa šminkom. Nema potrebe da usred bijelog dana hodamo sa smokey eye šminkom i crvenim ružem. U nekim je situacijama bolje stati na loptu jer će tako rezultat ispasti čak i bolji.

Ne postoji pogrešna način za šminkati se – i da, ako želiš nositi usred dana smokey eye i crveni ruž, možeš. Ipak, misli nekada i na svoju kožu. Za nju neće biti baš dobro da ju svaki dan od jutra do mraka zacementiraš s nekoliko slojeva šminke. I ona treba nekada disati. Previše šminke može utjecati i na pojavu prištića i može isušiti tvoju kožu lica. Postoje situacije kada je opravdano staviti više šminke, uglavnom za neka posebna događanja. Za svaki dan tvoja makeup rutina ipak ne bi trebala trajati sat vremena. Ovo su znakovi da je tvoja rutina šminkanja malo ipak prekomplicirana.

1.Moraš se krenuti šminkati sat vremena prije polaska
Nema šanse da se možeš krenuti šminkati 10 minuta prije polaska jer znaš da ćeš u to vrijeme stići samo staviti jedan mali dio šminke - ni pola. Treba ti sat vremena da se središ u potpunosti i ni minuta manje.

2.Nisu ti dosta dvije vatice za skidanje šminke
Kada skidaš šminku, to je proces. Sa samo jednom vaticom ne možeš skinuti sve, treba ti ih čak i više od dvije. I još ni tada ne skineš sve u potpunosti.

3.Moraš kupovati novu šminku svaki mjesec
Stalno ti nečega ponestane. Svaki mjesec moraš u obnovu šminke i to ne zato što si vidjela nešto fora, već ti stvarno TREBA. Nije baš normalno da se toliko često kupuje nova šminka, osim ako si vizažist.

Šminkanje prije izlaska Neke stvari ne bi trebala posuđivati od frendice: 7 proizvoda koje nije pametno dijeliti s drugima

4.Na kraju šminkanja ne ličiš više na sebe
Znaš da ti je rutina šminkanje prekomplicirana kada na kraju procesa izgledaš kao totalno druga osoba. Očekivano je da će šminka učiniti da izgledaš malo drugačije, ali kada te preobrazi u novu osobu, vjerojatno imaš previše toga na licu.

5.Nije ti dosta jedan ormarić za tvoju šminku
Tvoja kolekcija šminke treba svoje posebno mjesto jer ne stane u jedan ormarić ili jednu ladicu. Imaš je toliko da imaš poseban stolić ili ormarić SAMO za šminku.

6.Od svih proizvoda koristiš i tekuću verziju i onu u kamenu
Tekuća ili kremasta verzija proizvoda pa onda ona u kamenu ili prahu. I tako za puder, rumenilo, highlighter i bronzer. Za svaki dan, to je mrvicu previše za tvoje lice.

7.Koristiš više od 7 kistova
Broj kistova koji koristiš u jednom šminkanju je zadivljujući i niti slikari čak nemaju toliko kistova koliko ti imaš kada se šminkaš. Za lice i oči koristiš više od 7 kistova, i naravno, spužvicu uz sve to.

Hladno mi je šminka Nova opsesija cura na društvenim mrežama: Šminkanje na način da izgledaš kao da ti je hladno

8.Mogla bi bez problema snimiti Vogue beauty video
Tvoja je rutina šminkanja toliko opsežna i koristiš toliko proizvoda da bi bez problema mogla snimiti beauty video za Vogue kakve rade i slavne osobe.

9.Nosiš sa sobom punu kozmetičku torbicu šminke gdje god da ideš da imaš za popravke
Kada uzimaš par proizvoda koje ćeš imati za popravljanje šminke tijekom dana, to znači da ćeš nositi punu kozmetičku torbicu stvari, jer ne možeš odabrati samo par proizvoda.

šminka šminkanje makeup rutina predugačka prekomplicirana zabava koraci u šminkanju šminkati se previše proizvoda u šminkanju

Još vijesti