Šminkanje prije izlaska

Sigurno i ti dijeliš ponekad šminku ili parfeme sa svojom frendicom – i to je skroz u redu. Ipak, postoje neke stvari koje ne bi trebale dijeliti dok se zajedno spremate. Najbolje je da ovih 7 koristite svaka svoje.

Neki su ljudi gadljivi i ne žele koristiti ništa tuđe, a nekima nije problem ni posuditi četkicu za zube. Postoje neke stvari, šminka i higijenske potrepštine, koje bi trebala imati samo svoje i ne ih dijeliti ni s kim drugim. Čak ni sa svojom najbližom frendicom. Iz higijenskih razloga je to u ovih 7 slučajeva najpametnije. S njima je prelagano pokupiti neku infekciju i prenesti ju na svoju kožu. I zato ove stvari uvijek koristi samo ti – nemoj ih posuditi nikome drugome niti ih nemoj posuđivati od nekoga drugoga.

Djevojka s crveni ružem Misliš da crveni ruž nije za tebe? Za svaku curu postoji idealna nijansa, a mi ti otkrivamo kako je saznati

1.Sjajila i ruževi za usne
Nije neobično da cure dijele proizvode za šminkanje, ali neke ne bi trebala koristiti s drugima, već samo ti. Ne zato što si škrta, nego zato što jednostavno nije higijenski. Sjajila i ruževi za usne su prva od tih stvari. Nikada ne znaš ima li osoba od koje posuđuješ (ili kojoj posuđuješ) – herpes. Moguće je da ga ima, a da niti ne zna ili da se još ne vidi. I onda kada koristite isti proizvod, on može prijeći i na tebe.

2.Roll on dezić
Dezić u spreju – da, ali roll on dezić – ne! Dezić u spreju, kao i parfemi, su sigurni za korištenje jer ni na koji način ne diraju kožu osobe. Za razliku od njih, roll on dezić ide direktno po nečijoj koži i može lako pokupiti bakterije koje onda ostaju na njemu. I prenesu se na tebe kada ga koristiš nakon nekog drugog.

3.Korišteni beauty blender ili četkice za šminkanje
Ako netko ima čiste četkice ili blender, koji su tek oprani i nakon toga nisu korišteni, možeš posuditi. Skroz je druga priča ako se radi o četkicama ili blenderu koji su korišteni i nisu oprani. Njih ne bi trebala uzimati od drugih osoba. Na njima se korištenjem mogu nakupiti bakterije koje onda s jednog lica prelaze na drugi putem četkica. I bam, odjednom imaš prištiće na licu.

4.Britvica
Britvice ni s kim ne bi trebala dijeliti! Niti s frendicom, mamom, sestrom, dečkom – apsolutno s nikim. Čak i ako je korištena samo jednom. Preko britvice možeš pokupiti infekcije i bakterije, sve loše stvari koje ti nikako ne trebaju.

Maskare Maskare o kojima su svi pričali i to s razlogom: Trepavice nakon ovih 9 izgledaju WOW

5.Maskara
Frendica ima super maskaru koja joj od trepavica čini čuda i prije nego što ju odlučiš kupiti, želiš ju isprobati i na sebi. Razumijemo te, ali ne preporučujemo. Maskara je jedan od proizvoda za šminkanje na kojem se najlakše i najčešće nakupljaju bakterije. To je pogotovo u ovom slučaju opasno jer se radi o proizvodu koji stavljamo na oči. Tuba od maskare je tamno i toplo mjesto, idealno za razvoj bakterija. Pogotovo od onih osoba koje su nedavno imale infekciju neku na oku, a i dalje koriste istu maskaru.

6.Četkica za zube
Koliko god da si bliska s nekim, četkicu za zube ne bi trebali dijeliti. Kao i svi drugi proizvodi s ove liste, i na njoj se nakupi bakterija koje ne želiš prenesti na sebe. Neki su stručnjaci rekli da se na ovaj način mogu prenesti i infekcija koje se prenose krvlju.

7.Balzam za usne u posudici
Ili kremasta sjenila ili bilo koji drugi kremasti proizvod koji se nalazi u maloj posudici i vadi prstima. Ne znaš koliko su prsti od druge osobe stvarno bili čisti kada je vadila proizvod. Jer ako nisu, moguće da je sve puno bakterija. Ovo je posebno opasno kada se radi o kremastim sjenilima. S očima uvijek treba biti posebno oprezan!

šminkanje šminka ne dijeliti bakterije Higijena proizvodi za šminkanje ženski proizvodi

Još vijesti