Šminka

Obrve su okvir lica i nije svejedno kakav oblik nosiš. Dovoljno je da samo promijeniš oblik obrva i izgledat ćeš drugačije. A s kakvima ćeš izgledati najbolje? Isprobaj obrve koje pašu baš na tvoje lice.

Bez obzira na to kakve su obrve trenutno u modi, ne bi se trebala voditi time i skakati na svaki trend bez razmišljanja. Najbolje je napraviti oblik obrva s obzirom na to koji ti je oblik lica. Za početak, trebaš znati koji ti je oblik lica. Ukoliko ne znaš, najbolje je maknuti kosu s lica, stati pred ogledalo i dobro pogledati. Kada vidiš koji oblici sve postoje, shvatit ćeš koji je tvoj, nije tako teško kao što zvuči. Obrve mogu tvom licu dati okvir zbog kojeg ćeš uz samo malu promjenu izgledati drugačije, a možda ćeš i sama sebi izgledati bolje. Nemoj podcjenjivati moć obrva. A kakve da ti napraviš? Potraži u nastavu svoj oblik lica i vidi koje bi ti po svemu najbolje stajale.

 

 

1.Ovalno lice
Cure koje imaju ovalno lice, trebaju kod uređivanja obrva paziti da ne naprave prejaki luk, točnije, što je manji, to bolje. Zapravo bi trebala pokušati napraviti da ti obrve budu što ravnije, eventualno ih možeš malo zaobliti, ali neka to bude stvarno malo. Nemoj ih prejako počupati.

 

 

2.Pravokutno lice
Cure koje imaju pravokutno lice, kojima nije zaobljeno, već ima oštre linije, ali je istovremeno i duguljasto, trebaju paziti kada rade obrve da budu zaobljene, bez oštrih kutova. To će najbolje odgovarati ovom tipu lica. Lagano zaobljene, a luk ne bi trebao biti prevelik i previsok.

Cura s full make upom Ovalno, kockasto ili okruglo lice: Kako se trebaš šminkati s obzirom na to koji oblik imaš?

3.Okruglo lice
Cure koje imaju okruglo lice trebaju oblik obrva koji će njihovom licu dati nešto malo strukture. To će najbolje postići ako naprave obrve koje imaju što izraženiji luk. Kod ovog oblika lica se ne trebaš bojati naglasiti luk i napraviti ga što više.

 

 

4.Kvadrat lice
Da bi ti lice izgledalo što izbalansiranije, idealne obrve za tebe bi bile neke koje nemaju preoštre linije. Luk nemoj prejako podizati, već radije podigni obrve na krajevima, repove obrva. Oni neka slobodno idu „prema gore“.

Slika nije pronađena Kakve šiške odgovaraju obliku i crtama tvojeg lica? Za svaki oblik lica najbolji je jedan model šiški

5.Srcoliko
Ako je tvoje lice u obliku srca, točnije ako je najšire na čelu, a sužava se prema bradi, nikako nemoj raditi ravne obrve. To su one koje će ti najgore stajati. Uz ovo lice najbolje pašu zaobljene koje će zapravo u neku ruku pratiti crte i oblik tvog lica. Ukoliko baš želiš da budu ravnije, onda ih barem zaobli na vrhovima, da repovi obrva idu lagano prema gore.

 

 

6.Dijamant
Najbolje će ti stajati zaobljene obrve, one koje nemaju preoštre rubove. Luk slobodno učini što izraženijim i visokim.

Oblik lica oblik obrva obrve kakve ti obrve najbolje stoje Moda šminka kakve obrve napraviti

Još vijesti