Skincare

Umjesto kave, možeš piti zeleni čaj. Ne da totalno zamijeniš kavu s njim, ali jednu od kava koju piješ u danu, možeš zamijeniti sa zelenim čajem. Ima isti efekt kao i kava jer sadrži kofein, ali za razliku od kave, od njega ćeš imati i neke druge koristi.

Svaki čaj je uvijek bolji kada se radi o čaju u rinfuzi, a ne onom u vrećicama. Čaj u rinfuzi je onaj gdje ga dobiješ bez vrećica, samo je u kutijici bilje. Takvi su čajevi bolji jer su prirodniji i manje su šanse da će imati puno kemije i umjetnih sastojaka, već je naglasak baš na prirodnim sastojcima. Po tome, imat će i bolji učinak. Pogotovo u kontekstu u kojem trenutno pričamo o zelenom čaju. Nekada ga možeš i popiti, ali nekada od njega možeš napraviti i piling za lice. Evo svih beauty koristi koje možeš imati od zelenog čaja.

1.Ujednačuje ten
Zeleni čaj sadrži vitamin C koji je itekako dobar za kožu, što si mogla i primijetiti po tome koliko su postali popularni serumi koji sadrže vitamin C. Jedna od uloga koju i zeleni čaj ima zbog toga je da može pomoći ujednačiti ten i učiniti da ti koža bude sjajnija.

2.Smanjivanje peruti
Perut se javlja zato što ti je tjeme previše masno ili previše suho. Zeleni čaj tu može pomoći. Gledaj šampone koji ga imaju među sastojcima. Uz to, može pomoći i da ti kosa bude sjajnija, a neki čak tvrde da se pokazao i kao dobar u tome da pospješuje rast kose.

3.Pomaže kod mršavljenja
Ovo je nešto po čemu je najpoznatiji. S obzirom da sadrži kofein, ubrzat će tvoj metabolizam i pomoći da se brže troše masne naslage. Nemoj ga piti previše u danu jer ipak zbog kofeina može imati druge kontra efekte na tvoje zdravlje.

Sudocrem krema Dječja krema koju obožavaju i odrasle cure: Sudocrem će ti pomoći kod ovih 10 problema

4.Pomaže koži kada izgoriš na suncu
Kada izgorimo na suncu sve nas peče, smeta i imamo osjećaj kao da nam koža gori. Kada ti se to dogodi sljedeći put, sjeti se da ti zeleni čaj može pomoći. Pomoći će umiriti kožu. Najbolje je napraviti zeleni čaj kao da ga ideš piti i preliti ga u kalup za izradu leda te staviti na led. S kockicama leda zelenog čaja možeš trljati mjesta gdje te sunce opeklo.

5.Može smanjiti podočnjake
I ako su ti oči natečene. I za ovu je funkciju zaslužan kofein u njemu. Kada napraviš zeleni čaj kao i inače, vrećice s njim stavi na 20 minuta u frižider pa onda stavi na oči i ostavi 15-ak minuta. Trebalo bi pomoći.

Baby ulje i manikura Baby ulje kao novo otkriće – cure polako otkrivaju 6 kul namjena koje ima ovo ulje i za njih

6.Koristi se kao piling da bi dao koži sjaj
Kada ti je koža bez sjaja i ne izgleda baš dobro, napravi domaći piling od zelenog čaja. Idu svi prirodni sastojci tako da ništa ne može poći po krivu. Kada napraviš zeleni čaj uzmi listiće koji su odstajali 10ak minuta i pomiješaj ih sa smeđim šećerom, maslinovim uljem i medom. Namaži na lice, utrljaj, ostavi par minuta i isperi. Pomoći će ukloniti mrtve stanice s tvoje kože i dati joj sjaj.

7.Pomaže kod prištića i akni
Uz mršavljenje, jedna od najčešće spominjanih funkcija zelenog čaja je da pomaže kod prištića i akni. Postoje različite metode kako koristiti zeleni čaj u ovu svrhu. Najjednostavnija bi bila da napraviš čaj i vrećicom tapkaš po licu i tako namočeno ostaviš 15 minuta pa ispereš. Trebala bi to raditi nekoliko puta kako bi vidjela rezultate.

zeleni čaj ljepota za što sve koristi prednosti zelenog čaja funkcije zelenog čaja Skincare lijepa koža beauty koristi izgledati bolje

Još vijesti