Skidanje laka za nokte

Lak za nokte uvijek skidamo s acetonom, ali ispada da to nije jedini način. Ima još nekih malo neobičnijih načina skidanja laka za nokte za koje sigurno ne znaš. Nikad ne znaš kad ti ovo može zatrebati.

Najlakše i najbrže je skinuti lak za nokte s acetonom. Nekad se ipak dogodi da nam ga je ponestalo, a ne da nam se do dućana po novi. Ili jednostavno tražiš neku alternativu skidanja laka za nokte koja možda neće toliko isušiti nokte i zanoktice. Postoji još puno načina skidanja laka s nokti koji ti nikada ne bi pali na pamet, poput primjerice s pastom za zube ili lakom za kosu. I to su samo neki od! Imamo 8 alternativnih načina skidanja laka za nokte – neki su bolji za tvoje nokte, neki ne, ali će odraditi posao. Prije svakog se preporučuje da ruke namočiš kratko u toplu vodu. Tako će proces skidanja laka ići brže i lakše. A s čim to sve možemo skinuti lak za nokte?

1.Limun
Ovo nije metoda koju trebaš probati ako imaš neke porezotine ili oštećenja na koži. Od limuna će te to sve početi samo još više peći. Ako nemaš nikakva oštećenja po rukama onda možeš prerezati limun na pola i iscijediti ga po noktima. S blazinicom ili papirnatim ručnikom nakon toga prođi po noktima i lak bi se trebao početi skidati.

2.Lak za kosu
Lak za kosu sadrži alkohol, i on je taj koji će skinuti lak. Zato pogledaj sadrži li tvoj lak za kosu alkohol – ako da, onda ga samo našpricaj po noktima i s vaticom istrljaj po noktima. Ako ne ide, onda ti lak ima premalo alkohola u sastavu.

Manikure Trendovi u svijetu manikura: 8 načina na koje ćemo nositi nokte ove godine

3.Pasta za zube i soda bikarbona
Pomiješaj paste za zube i sode bikarbone, utrljaj u nokte i s vaticom skini lak. Sama bi pasta za zube mogla biti preslaba i neće dobro napraviti posao.

4.Sok od naranče i ocat
Još jedan miks za skidanje laka koji možeš napraviti doma. Bijeli ocat i sok od naranče (najbolje iscijeđena naranča) u jednakoj količini pomiješaj u nekoj posudici pa u to namoči vaticu, pritisni ju na nokat 10-ak sekundi i lak će se skinuti.

5.Parfem
Možda imaš doma i neki parfem koji više ne koristiš? Možeš ga iskoristiti za skidanje laka. Pošpricaj ga na blazinicu i trljaj po noktu dok se lak ne skine. Trebalo bi ići dolje.

6.Dezić u spreju
Jednako kako lak možeš skinuti s lakom za kosu, na isti način to možeš napraviti i s dezićem. Pošpricaj ga po noktima i samo s vaticom trljaj dok se lak ne krene skidati. Ako ne ide, onda imaš dezić koji ne sadrži alkohol u sastavu i on neće moći odraditi ovaj posao.

Manikure za Valentinovo s kojima će ti nokti izgledati preslatko: 15 ideja koje ćeš sve htjeti na noktima Manikure za Valentinovo Naglasak na dva nokta Sa 3D detaljem +12 Girly

7.Soda bikarbona
Možeš koristiti i samu sodu bikarbonu. Ovaj će način biti malo sporiji nego neki drugi pa imaj strpljenja. Istresi malo sode bikarbone na mokru krpicu ili ručnik i nježno umasiraj u nokte.

8.Dezinficijens za ruke
Sigurno se sjećaš iz doba korone da ovaj proizvod ima u sastavu alkohola i da ti je isušivao ruke. Može biti dobar i za skidanje laka za nokte. Samo prije 15-ak minuta namoči ruke u toplu vodu, a onda stavlja dezinficijens na vaticu kao da je aceton i prolazi po noktu.

lak za nokte skidanje laka za nokte načini bez acetona ako nemaš acetona kako sve skinuti lak za nokte doma

Još vijesti