Emily Ratajkowski

Rezanje šiški već je samo po sebi hrabra odluka pa često puta frizeri savjetuju dugačke ili tzv. „zavjesa“ šiške koje će prije narasti, ako kojim slučajem požalite svoju odluku.

No, postoji jedna vrsta šiški, a za koje treba najviše hrabrosti. Riječ je o tzv. „mikro-šiškama“, koje po bespućima interneta i društvenih mreža možete pronaći pod hashtagom „microbangs“ ili „babybangs“.

Riječ je o šiškama koje pokrivaju možda dva-tri centimetra vašeg čela i koje se nalaze visoko iznad vaših obrva. Frizerska ih struka opisuje kao neosporno odvažne i kao šiške koje nisu baš za svakoga. One su za djevojke koje vole i žele nešto hrabro i drugačije. Mikro-šiške stavit će naglasak na crte lica, posebice na oči.

 

 

Ovaj smo trend primijetili kod slavnih zvijezda na crvenim tepisima. Sjetimo se Zendaye, Belle Hadid, Katy Perry, Meghan Fox, Florence Pugh pa i Kim Kardashian na nedavnoj dobrotvornoj večeri. Sve su to zvijezde koje su iskušale ovaj trend, zbog kojeg sada djevojke na TikToku sve više objavljuju oduševljenje ovim trendom i frizurom. 

Pa kome takve šiške pristaju?

  • Ukoliko imate zaliske, mikro-šiške nisu najidealnije rješenje za vas. Odrežete li ih svejedno, morate biti spremni da ćete potrošiti više vremena na stiliziranje i da one možda neće uvijek stajati onako kako ste zamislile.
  • Mogu biti fantastična odluka za djevojke s prirodno ravnom kosom, dok će se djevojke s kovrčavom morati malo više pomučiti oko stiliziranja.
  • Posebice odgovaraju djevojkama sa srcolikim oblikom lica i okruglim licem, jer vam vizualno mogu pomoći da izdužite lice.
  • Ukoliko imate oštre crte lica i ukoliko ih želite naglasiti, onda će mikro-šiške također biti dobar izbor po vas.
  • Dobar frizer ili frizerka mogu ih ošišati tako da će izgledati fantastično na svim teksturama kose i na svim oblicima lica. Svakako slušajte njihove preporuke, ako se odlučite za ovaj korak.

 

 

 

rezanje šiški mikro siske šiške za naglasiti crte lica hrabre šiške šiške i zalisci

Još vijesti