Adventski kalendari

S ulaskom u studeni kreću adventski kalendari. S obzirom da njihovo otvaranje počinje već 1. prosinca, ovo je vrijeme za nabaviti ih. Postali su jako popularni i danas gotovo svaki brend ima adventski kalendar.

Upravo zbog toga što su postali tako popularni i cijene su im jako visoke. Kada smo ovih dana ušli u jedan od dućana sa šminkom i kozmetikom, pomalo smo se iznenadili da je cijena adventskog kalendara gotovo 100 eura, a nije ni tako velik. Fora su i svi ih kupuju i možda ćeš se i ti naći pred odlukom kupiti koji ili ne. Kada su u pitanju beauty adventski kalendari, bolje je naginjati k „ne kupiti“. Primamljivi su, znamo, pogotovo zato što se svi reklamiraju na način da najavljuju kako cijena proizvoda koje ćeš dobiti unutra dvostruko ili trostruko nadmašuje cijenu koju ćeš zapravo dati. Iako to je istina, zapravo su beauty adventski kalendari bacanje novaca, a evo i zašto.

1.Dobit ćeš puno proizvoda, a pola njih ti zapravo niti ne treba
Od 25 proizvoda koliko dolazi u adventskom kalendaru, uvijek ima nekih koji su fora, ali i onih koji su bezveze. Tako ćeš možda dobiti 5 lakova za nokte i to u bojama koje ne bi koristila. Nema šanse da će svi proizvodi u adventskom kalendaru biti toliko dobri da ćeš ih stvarno i koristiti. Po tome je bolje jednostavno kupiti pojedinačno one proizvode iz adventskog kalendara koji ti se sviđaju. Potrošit ćeš manje i imati točno ono što želiš.

2.Nije iznenađenje što ćeš dobiti
Jedna od fora stvari s adventskim kalendarima općenito je da ne znamo što ćemo dobiti i što je u kojoj kućici. To je dio njihovih čari. Kada su u pitanju beauty adventski kalendari, iznenađenje nema jer su na pakiranjima napisani i svi proizvodi koji unutra dolaze. Dakle, gubiš taj efekt iznenađenja zbog kojeg je koncept adventskih kalendara zanimljiv.

 

 

3.Nema šanse da će svaki proizvod biti za tvoj tip kože
Osim što ti dio proizvoda ne treba, dio ih nećeš niti moći koristiti. Nema šanse da će svaki proizvod unutra i biti namijenjen za tebe. Svatko od nas ima različiti tip kože, različitu nijansu tena, različite rutine i različite načine šminkanja. Zbog svega toga, šanse da će svaki proizvod koji dobiješ biti nešto što ćeš moći koristiti je mala. Iako je sveukupna cijena proizvoda koje si dobila veća od one koju si platila, s obzirom da nisu svi proizvodi za tebe, platila si i stvari koje ti ne trebaju, što je besmisleno.

4.Dobit ćeš većinom testere i proizvode u putnim pakiranjima – dakle male
Kada su u pitanju proizvodi za njegu kože, to niti nije dovoljna količina da možeš procijeniti je li taj proizvod za tebe ili ne. Testere u nekim dućanima možeš dobiti i besplatno pa kupovina istih nekada nema smisla. Ukoliko ti se neki proizvod sviđa, umjesto da zbog njega kupiš cijeli adventski kalendar, kupi samo tih par proizvoda. Dobit ćeš pakiranje normalne veličine i lakše ćeš procijeniti je li ti bio dobar ili ne kada ga potrošiš.

 

 

5.Cijene su im jako visoke
Cijene adventskih kalendara su zadnjih godina skočile u nebo! Mnogima je puno za izdvojiti toliko novaca odjednom. Nemoj se osjećati krivo ako je i tebi to previše za dati. Ima puno pametnijih stvari na koje možeš potrošiti novac.

adventski kalendar beauty adventski kalendari sa šminkom kupiti ili ne isplati li se kupiti adventski kalendar zašto ne kupiti adventski kalendar

Još vijesti