Plava maskara

Osim sjenila koje možeš kombinirati sa svojom bojom očiju, isto možeš napraviti i s maskarom! Svi smo naviknuti na crnu, pa nju najčešće koristimo, ali poigraj se i s drugim bojama.

Da ne nosiš uvijek isti make up, poigraj se s različitim bojama maskare za trepavice. Crna stvarno svima dobro stoji, ali ima još toliko boja maskare koje uopće ni ne primjećujemo u dućanu. Baš jedna od tih boja bi vrlo vjerojatno bila idealna za tvoju boju očiju zato se ohrabri i isprobaj neku novu! No, prije saznaj koja boja maskare bi se savršeno poklapa s bojom tvojih očiju.

Zelene oči
Na zelene oči najbolje pristaje ljubičasta maskara. Što se tiče nijansi ljubičaste boje, možeš birati doslovno koju želiš jer će sve izgledati spektakularno, a neki brendovi imaju više nijansi ove boje pa će ti možda biti i teže izabrati.

Smeđe oči
Na smeđe oči najviše odgovaraju tamnije boje – poput crne, smeđe, plave ili čak tamnocrvene, bordo boje. Iako sigurno ne nosiš maskaru u toj boji, sigurno bi ti odlično odgovarala jer je ona idealna za smeđe oči! Osim ovih, možeš pokušati i sa zelenom jer i zelena odgovara smeđoj. Smeđa je doslovno za sve!

 

 

Plave oči
Na plave oči, kao i na smeđe, možeš staviti gotovo sve bez da pogriješiš. No, na plavim očima se posebno ističe roza boja maskare, isto kao i ljubičasta, pa i smeđa! Osim njih, možeš naći i maskaru u plavoj da bude što sličnija tvojoj nijansi očiju i dobit ćeš predobar efekt.

 

 

Sive oči
Siva boja treba neku jaku i upečatljivu boju maskare, a to je plava. S plavom bojom maskare ne možeš pogriješiti na sivu boju očiju, a sigurno će izgledati predobro, pogotovo jer je siva boja zaista rijetka koju ljudi imaju, odnosno nemaju.

Trik s maskarom Mala tajna kako da ti trepavice izgledaju dulje kada staviš maskaru – evo što treba prije staviti na njih

Mačkaste oči Ako staviš maskaru na ovaj način oči će ti izgledati više izduženo i mačkasto

maskara šminka boja očiju oči maskara u boji

Još vijesti