Skincare rutina

I dok puno govorimo i dok puno pažnje posvećujemo njezi lica, nekako nepravedno zanemarujemo područje vrata i dekoltea.

No, u području dekoltea žlijezde lojnice rade manje aktivno. U ovoj zoni ima manje potkožnog masnog tkiva, zbog čega je ono tanje i osjetljivije.

Pa kako se pobrinuti za kožu tog dijela tijela? Skincare lica ne završava kod brade, nego do dekoltea. Ključna su tri koraka: čišćenje, hidratacija i njega i s tim krenite čim prije, jer iako vam se možda 25-ta čini daleko, ali to su neke godine nakon kojih se na području dekoltea mogu javiti prvi znakovi starenja, ako ste to područje ispod lica zaboravile njegovati.

1. Čišćenje

S onim skincare proizvodom s kojim čistite lice, ujedno očistite i područje vrata i dekoltea. Neovisno o tome da li je to mlijeko, micelarna vodica ili kakav uljni proizvod, nemojte nikako preskakati ovaj korak

2. Toniranje

Kao što tonik stavljate na lice, tako stavite i na dekolte. Kako je koža dekoltea osjetljivija, izbjegavajte tonike koji u sebi imaju alkohol, koji dodatno isušuje kožu.

3. Piling

Kao i na svakom drugom dijelu tijela, tako je i na dekolteu poželjno napraviti piling i ukloniti mrtve stanice. No, budite oprezni, jer je koža na ovom dijelu tijela tanja i nježnija od one na licu. Neka piling ne bude grub i napravite ga barem jednom tjedno.

4. Hidratacija

Nakon faze čišćenja kože i toniranja, slijedi nanošenje hidratantne kreme. Baš kao što i koža lica, tako i područje dekoltea treba hidratantnu kremu za održavanje elastičnosti.

5. Zaštita

Kako ide toplije vrijeme i kako ćemo nositi laganije i otvorenije majice, tako će i područje dekoltea biti više izloženo. Stoga ne zaboravite koristiti SPF kremu, ne samo za područje lica, već ujedno i vrata te dekoltea, kako biste spriječili pojavljivanje kožnih hiperpigmentacijskih mrlja ili preranog starenja.

 

njega dekoltea i vrata kako njegovati dekolte savjeti za njegu dekoltea zaštita SPF SPF krema za dekolte

Još vijesti