garderoba

U svijetu brzo mijenjajućih modnih trendova, koncept „capsule“ garderobe postaje sve popularniji, posebno među djevojkama željnim jednostavnosti i održivosti. „Capsule“ garderoba je kolekcija manjeg broja odjevnih komada koji su međusobno usklađeni, a omogućavaju ti više modnih kombinacija s manje stvari. Pročitaj članak i otkrij tajne „capsule“ garderobe i kako možeš stvori. 

Analiziraj svoj stil i potrebe
Dobro razmisli o svom stilu. Osjećaš li se ugodnije u elegantnom izdanju ili ti je ipak draži sportski stil? Jesi li netko tko većinu dana provodi u prirodi ili ti je vrijeme draže provoditi na zatvorenom? Razmisli o svojim svakodnevnim aktivnostima kako bi se tvoja garderoba bolje prilagodila tvom stilu življenja.

Investiraj u osnovne komade
Kada otkriješ svoj stil idući korak je investiranje u osnovne komade poput bijelih majica, dobro krojenih traperica, crne suknje ili elegantnog sakoa. Ovi „evergreen“ komadi će ti dobro doći u mnogim situacijama, bio to izlazak s prijateljima ili odlazak u školu, a i lako ćeš ih kombinirati jedne s drugima.

Ružičasta odjevna kombinacija Stilisti otkrivaju 12 stvari koje trebamo izbaciti iz ormara ove jeseni – više se ne nose

Biraj boje koje se lako kombiniraju
Izaberi komade u bojama koje se međusobno lako kombiniraju, stvarajući harmoničan izgled. Neutralne boje poput bijele, crne, sive i tamnoplave su odličan početak kao i kombinacija raznih zemljanih boja.

Kvaliteta umjesto količine
Odluči se za kvalitetne komade koji će trajati duže. Manje stvari bolje kvalitete znače manje trošenja i više održivosti, a i time stvaraš manje otpada.

garderoba

Višenamjenski komadi
Biraj odjeću koja može biti nosiva na više načina. Na primjer, haljina koja može biti casual uz tenisice i elegantna uz štikle ili kaput koji možeš nosti na elegantnoj i na sportskoj kombinaciji.

Kombiniraj sezonske dodatke
Dodaj sezonske detalje poput šešira, šala i nakita kako bi osvježila i upotpunila kombinaciju. Modni dodaci su prilika za izražavanje tvoje kreativnosti i karaktera bez potrebe za velikom količinom odjevnih komada.

odjeća i dodaci

Rotiraj sezonske komade
Sezonski rotiraj garderobu kako bi održala svježinu i prilagodila se promjenama vremena. Ovo također pomaže u održavanju organiziranosti i preglednosti.

Doniraj i recikliraj
Povremeno provjeri svoje komade u garderobi i doniraj ili recikliraj stvari koje ti više ne odgovaraju. Ovo će održati tvoju garderobu svježom i smanjiti nepotrebno zauzimanje prostora, a uz to ćeš očuvati okoliš ili pomoći nekome u potrazi za njihovim idealnim komadom odjeće.

Minimalna i neutralna šminka
Izbjegavaj gomilanje šminke. Umjesto da gomilaš bezbroj proizvoda koji zauzimaju prostor u tvojoj kozmetičkoj torbici, fokusiraj se na nekoliko ključnih proizvoda koji će ti pružiti sve što je potrebno za svakodnevni sjajan izgled.

šminka

Održivost je ključ
Razmisli o održivosti pri kupovini. Biraj brendove koji koriste održive materijale.
Capsule garderoba te uči da cijeniš vrijednost svake stvari u svom ormaru, pružajući ti prostor za slobodu izražavanja kroz minimalizam i jednostavnost.

 

Anđela Kulaš - 1 Kada ne znaš što obući, skokni na profil Anđele Kulaš! Izdvojila nam je svoje omiljene outfite i komade

stil Garderoba look capsule closet savjet Minimalizam održivost

Još vijesti