Bella Hadid i Keira Knightley u filmu

Zalizane „balerina punđe“ kakvu rado nose Hailey Bieber, Bella Hadid ili Kendall Jenner bile su jedne od najpopularnijih frizura tijekom 2022. godine.

Žene diljem svijeta su ih obožavale, mada konstantno nošenje takve frizure nije bilo baš najsretnije rješenje za vlasište i kosu, koja je trpjela tako čvrsto začešljana i grubo pričvršćena visoko na glavi.

No ovo ljeto možemo slobodno reći zbogom punđama koje su bile apsolutni trend u sklopu „clean girl estetike“, jer punđe djevojke iz Londona u stilu devedesetih, apsolutni su hit ove sezone 2023. 

Pa kakve su to punđe „furale“ londonske djevojke tijekom devedesetih?

Na internetu možete potražiti stare fotke kraljice modnih pista Kate Moss ili glumice Keire Knightley u periodu dok je snimala film „Love Actually“ i bit će vam odmah sve jasno.

 

 

Riječ je o „messy“ punđi koja izgleda kao da je osušena na zraku i kao da je nasumično podignuta. Razdjeljak nikako nije na sredini, već malo u stranu, što dodaje dozu glamura – ovoj, na prvi pogled, neurednoj punđi.

Ovakva neukrotiva kosa, totalna je suprotnost savršeno izravnanim pramenovima i isfeniranoj holivudskoj kosi, zalizanoj u savršene glatke punđe.

 

 

Ova će frizura biti idealna za one djevojke koje imaju kosu ošišanu u slojeve, tako da mogu ostaviti pramen kojim će uokviriti lice.

Recikliranje trendova iz 2000-ih je sveprisutno, a ova frizura se pojavljuje u sklopu estetike „Frazzled English Woman“ koji kopira modni izričaj omiljenih filmskih junakinja s britanskim naglaskom, a koje su se pojavljivale u kultnim romantičnim komedijama s početka ovog tisućljeća.

Keira Knightley u Modni stil britanskih filmskih junakinja s početka stoljeća postao trend: Kako se odjenuti kao „frazzled english woman“?

punđe u stilu devedesetih frizura londonske djevojke devedesetih frizure inspirirane devedesetima punđa koja će biti trend 2023 clean girl bun vs messy bun messy punđa

Još vijesti