Keira Knightley u

Ukoliko volite po TikToku tražiti inspiracije za odijevanje i ako vam već algoritam izbacuje OOTD videozapise (outfit of the day), možda ste naletjele na trend u odijevanju koji još nazivaju i „Frazzled English Woman“.

U doslovnome prijevodu, to bi bio način oblačenja koji imitira izgled „iscrpljene Engleskinje“.

Sad se oni, koji nisu još naletjeli na ovako nešto, zasigurno pitaju kako bi se to trebala oblačiti iscrpljena Engleskinja i kako taj trend uopće izgleda.

Dakle, ovaj trend oblačenja crpi inspiraciju iz ranih 2000- tih i iz svih onih romantičnih filmova koje i dandanas volimo pogledati, a u kojima su glavnu ulogu imale simpatične heroine šarmantnog britanskog naglaska.

 

@helenanneee im crocheting tiny scarves as we speak #frazzledenglishwoman #winteroutfit #bridgetjones ♬ Suddenly I See - KT Tunstall

 

Te su se heroine uglavnom višeslojno odijevale i kombinirale nešto, poput pletenine, kardigana, prsluka, džempera, premalih kaputića, uskih šalova i dugih lančića s privjescima. Iscrpljena Engleskinja voljela je visoke čizme u koje je ugurala svoje tajice, a voljela je i suknje A-kroja. Često smo je viđali i s ogromnom prostranom torbom koja je visjela s jednog ramena. Njezina frizura je djelovala kao da joj se ujutro baš nije dalo češljati, te je kosu skupila u niski rep ili ju je smotala i ukrotila s kopčom. Na glavi je često nosila i kapu sa šiltom. O šminkanju baš i ne možemo govoriti pa ćemo reći da je njegovala prirodni look.

TikTok je tako oživio Engleskinju iz 2000.-tih koja je previše opterećena poslom i svim dnevnim obvezama, da bi pazila što nosi pa često nabaca iz sebe sve ono iz ormara, što joj prvo dođe pod ruku. Iako bi modni kritičari takav stil nazvali katastrofom, čak joj ni oni ne zamjeraju modne promašaje,  jer ona ima jednostavno toliko dobar smisao za humor i šarmantni karakter da joj sve opraštaju.

 

@russhmagazine Is this a thing? The era of the sensible yet frazzled 2000s English woman is upon us! #y2kaesthetic #y2kenglishwoman #frazzledenglishwoman #y2kstyle ♬ cant get you out of my head. - 🦆

 

Ako vam još uvijek nije jasno kako bi ta žena trebala izgledati, prisjetite se samo Renee Zellweger u ulozi Bridget Jones ili Keire Knightley u filmu „Zapravo ljubav“ ili Kate Winslet u omiljenom božićnom filmu „Ljubav i praznici“.

E to je trend za kojem su TikTokeri poludjeli. Reciklaža trendova iz kraja devedesetih i početka 2000.-tih stiže na velika vrata.

trend frazzled english woman trend iscrpljena engleskinja odijevanje kao iscrpljena engleskinja inspiracija iz ranih 2000-tih višeslojno odijevanje

Još vijesti