Barbiecore estetika

Iako se Barbiecore trend pojavio još prošle godine, 2023. si je definitivno uzeo zamaha, pogotovo nakon najave filma o Barbie koji u kina stiže u srpnju.

Ako vam je apstraktan pojam Barbiecore estitike, reći ćemo vam samo da je to moda inspirirana lutkom Barbie. Ova estetika crpi inspiraciju iz mainstream stilova za cure tijekom kasnih 90.-tih i ranih 2000-ih. Riječ je o razdoblju koje nas trenutačno najviše nadahnjuje, kako za makeup, tako i za frizure te modu.

 

@mermadehair POV: you’re a Barbie girl in a Barbie world 🌎 #barbiecore #barbiecoreaesthetic #barbiegirl #fashion ♬ Barbie Girl (Cover) - Розовая пантера

 

Barbiecore trend slavi pinky-boju i „hiperženstveni“ razigran izgled. Ako samo pretražite društvenu mrežu poput TikToka, naletjet ćete na razne tutorijale koji će vas odmah nadahnuti da u svoju garderobu unesete nešto ružičastog, čak ako možda do sada uopće niste voljele tu boju.

 

 

I slavne dame prihvatile su Barbie u sebi te kupile i počele nositi sve ružičasto: minice, topove, haljine, kombinezone ili traperice sa širokim nogavicama, uz dodatak nezaobilaznih ružičastih platformi na nogama. Tu su perje, šljokice te modni dodaci poput malih ružičastih torbi, srcolikih naočala, ružičastih gumica ili kopči za kosu. Jedno je sigurno – nikad previše ružičastog.

No, Barbiecore ludilo ne staje samo na vašem ormaru, već ga možete primijeniti i u svojoj sljedećoj makeup rutini. Nasuprot „clean girl“ estetici, koja promovira nomakeup look, Barbiecore šminka znači povratak naglašenijem makeupu.

 

 

Možda ćete na usne nanijeti jarko ružičasti ruž, možda ćete malo jače istaknuti olovkom svoje oči ili se poigrati ružičastim sjenilom i rumenilom, ali ako volite ružičastu – slobodno si dajte oduška, jer čini se da je ove sezone ružičasta nova crna.

barbiecore trend barbiecore ludilo ružičasta pink boja ružičasta je nova crna pink je nova crna

Još vijesti